Panie Administratorze czy na forum nie można opublikować zasad przyznawania nagród grudniowych?!
Przecież w jednostkach szeregowy funkcjonariusz się nic nie dowie bo to będzie wielka tajemnica !!!
Są ustalenia to się publikuje a nie robi z tego tajemnicę.Powtarza się ta sama sytuacja co z mieszkaniówką
jedna wielka tajemnica co i jak !!!
Tylko to tutaj zostawię.
https://nszzp.pl/najwazniejsze-wiadomosc...licjantow/
Jak zwykle tam przełożeni są za funkcjonariuszami. A my co ? Znów gorszy sort. Premier Donald daje wyraźnie gdzie ma naszą służbę. To że mści się na Ziobrze to my rykoszetem dostajemy. Mam nadzieję że i wierzę w to że już nigdy tą całą Koalicja PO do władzy przy następnych wyborach nie dojdzie do władzy.
Popatrzcie sobie teraz ci co głosowali na nich .
(27-11-2025, 2:45 )Jamcion napisał(a): Wiadomo coś kiedy prezydent będzie rozpatrywał naszą mieszkaniówkę?
Po jakim czasie od podpisania wejdzie w życie?
Wypłata jeszcze w tym roku?
Możliwe że Pan Prezydent zajmie się naszą mieszkaniówką jeszcze w tym tygodniu.
Ustawa wchodzi w życie z dniem następnym po ogłoszeniu, czyli w najlepszym przypadku dzień po.
(27-11-2025, 9:11 )kinderka napisał(a): (26-11-2025, 14:02 )KSG14 napisał(a): (24-11-2025, 19:54 )kinderka napisał(a): (24-11-2025, 9:09 )KSG14 napisał(a): (21-11-2025, 21:40 )Człowiek z lasu napisał(a): Podczas dzisiejszego głosowania posłowie odrzucili wniosek mniejszości zgłoszony przez posłów Marcina Warchoła i Michała Wosia, dotyczący zwrotu otrzymanej w przeszłości pomocy mieszkaniowej. Posłowie PiS chcieli, by funkcjonariuszowi Służby Więziennej, który otrzymał pomoc finansową na uzyskanie lokalu mieszkalnego, nowy dodatek pomniejszamy był „o kwotę stanowiącą 1/120 z 50 proc. z otrzymanej pomocy finansowej za każdy miesiąc wypłaty świadczenia mieszkaniowego przez kolejne 120
Panie adminie to jak teraz posłowie odrzucili taki wniosek to co wy ludzia mylicie oczy, ze wrócicie do tematu.
Szkoda że jak rządzili, byli odpowiedzialni za finanse publiczne i mieli 8 lat aby coś podobnego wprowadzić to jakoś nie wychodzili z taką inicjatywą.
Widać, że jesteś młodym funkcjonariuszem i nie pamiętasz czasów za tych rządów, więc podpytaj starych funcjonariuszy jakie były premie i nagrody ? A teraz dostaniemy dodatek i to jest super, ale dopiero zobaczymy jakim kosztem poza wszystkim co już wiemy, że nie będzie?
Dziękuję za komplementy , jestem tak młodym funkcjonariuszem że jak przychodziłem do służby to dostałem tysiąc z kawałkiem wypłaty, pamiętam różne rządy, różnych Dyrektorów Generalnych ( jak przychodziłem to chyba był Włodarski ), pamiętam podwyżki po 400-600 zł za poprzedniej władzy przy inflacji prawie 20% ,pamiętam również wypłaty premii świątecznych w październiku przed wyborami, pamiętam podziały jednostki AB..., działy ochrona penit ..., pamiętam podwyżkę stażową którą sobie trzeba było sfinansować dodatkiem służbowym.
Fakt jest taki że teraz właśnie za tych rządów dostaliśmy i nominalnie ( ok 1000 zł ) i procentowo 20% najwyższą podwyżkę, fakt jest taki że za obecnych rządów wprowadzone jest świadczenie mieszkaniowe o którym 2 lata temu nikt nawet nie marzył. Ale tak, wyznawcy zawsze będą pisać że rudy ich okradł w najlepszym wypadku nic nie dał a PIS ich ozłocił, radzę popatrzeć na historię konta, kiedy jakie były wypłaty aby w tym temacie rzetelnie się wypowiadać. Nie bierzesz chyba pod uwagę osób, którzy dostawali w czerwcu i w grudniu po kilka tysięcy (chyba, że źle pamiętam), a teraz dostaną kilka stów przez miesiąc i w rocznym rozliczeniu wyjdzie im chyba mniej, ale prawda jest taka, że nigdy nie było równo i nie będzie, więc będą różnice (Miasto Stołeczne Warszawa - 1800 zł. Miasta Wojewódzkie - 1500 zł. Miasta Powiatowe - 1200 zł. Pozostałe - 900 zł minus to co otrzymali na zakup). I dodatek mieszkaniowy nie jest liczony jako podwyżka 20% (tak jak napisałeś), biorąc pod uwagę odejście na emeryturę prawda?
Tak masz rację były takie chyba dwa lata że było 3-4 tyś nagrody 2 razy w roku ( na 8 lat rządów PIS ), i masz rację nowe świadczenie mieszkaniowe nie liczy się do obliczania emerytury, ale jak pisałem o podwyżce 20% to miałem na myśli podwyżkę którą otrzymaliśmy od stycznia 2024 roku ( jako spełniona obietnica wyborcza, zresztą jedna z niewielu ) a nie świadczenie mieszkaniowe.
https://sw.gov.pl/aktualnosc/okregowy-in...a-ojczyzna
A w jednostkach podstawowych? Szykany. Podwójny standard w Naszej Służbie to niestety norma. Pozdrawiam wszystkich, którym moja krew, i moich kolegów/żanek, nie była nigdy potrzebna dla Waszych dzieci, małżonków, rodziców i rodziny.
Czy będzie układ zbiorowy dla pracowników Służby Więziennej – NSZZ Solidarność Służby Więziennej https://share.google/FcnLuDsjnCVa013Pp
(01-12-2025, 22:01 )anielica2010 napisał(a): (27-11-2025, 17:04 )Cywil87 napisał(a): Administratorze. Mieszkaniówka ma być wypłacona z przesuniętych środków nagrodowych. A jak się ma sprawa nagród świątecznych dla tych co nie mają praw do mieszkaniówki czyli pracowników cywilnych?? Co z naszymi awansami?? Dobre pytanie.
Panie Administratorze.
Czy będą jakiej konkrety w tym temacie?
Może i dla nas jakaś mieszkaniówka się znajdzie ☺️
Kto wie - może nawet mundurówkę dostaniesz
Oby Prezydent zawetował ten bubel zwany mieszkaniówką. Traktują nas jak odpad gorszy od innych służb
(01-12-2025, 22:01 )anielica2010 napisał(a): (27-11-2025, 17:04 )Cywil87 napisał(a): Administratorze. Mieszkaniówka ma być wypłacona z przesuniętych środków nagrodowych. A jak się ma sprawa nagród świątecznych dla tych co nie mają praw do mieszkaniówki czyli pracowników cywilnych?? Co z naszymi awansami?? Dobre pytanie.
Panie Administratorze.
W dniu dzisiejszym odbędzie się w tej sprawie spotkanie w CZSW w Warszawie. Proszę śledzić komunikaty.
Jedyne co mi uciekło to nasza super podwyżka w 2022r i wysługę mi zjadło jedna. I jeszcse daleko mam do progu. L4 już pisałem praktycznie brak. Nadgodzin groszowe sprawy , u nas wychodzi po kilkanaście na pół roku bo zawieszają stanowiska.
(28-11-2025, 19:14 )Maxxxx napisał(a): (27-11-2025, 6:30 )Człowiek z lasu napisał(a): (25-11-2025, 21:27 )Kapral_Opole napisał(a): Ciekawe gdzie i dla kogo. Jestem chorążym z 12 letnim stażem jako starszy oddziałowy i daleko mi do progu.
(24-11-2025, 12:52 )Psychol_OK napisał(a): A ja mam prośbę, żeby zamiast walczyć o podwyżki w najbliższych latach, związku zawodowe podjęły działania w zakresie zwiększenia I progu podatkowego, bo dla coraz większej grupy funkcjonariuszy podwyżka jest fikcją na papierze...
Od przyszłego roku próg podatkowy 140 tys, a jak nie to pozostaje ci zainwestować w żonę ale nie bogatą :-) Coś tu kolego chyba źle liczyć. Jak jesteś chorążym z 12 letnim stażem to prawie napewno jak nie chorowałeś pół roku przekroczysz próg. Nawet jak robisz na 8h i nie miałeś płatnych nadgodzin to powinieneś być na granicy.
(27-11-2025, 17:04 )Cywil87 napisał(a): Administratorze. Mieszkaniówka ma być wypłacona z przesuniętych środków nagrodowych. A jak się ma sprawa nagród świątecznych dla tych co nie mają praw do mieszkaniówki czyli pracowników cywilnych?? Co z naszymi awansami?? Dobre pytanie.
Panie Administratorze.
(29-11-2025, 9:01 )Jablonska napisał(a): F- usze! Dajcie spokój Administratorowi z pytaniami o szczegóły. Wszystko jest dostępne na stronach "rządowych" . Poczytajcie. Jest nawet po polsku. Jeśli macie problem z interpretacją, jest f- uszka (f- usz) w DKw Która/ Który udzieli info i poprowadzi za rączkę. Wystarczy zadzwonić, w najgorszym wypadu udać się osobiście. W co lepszych jednostkach są już nawet wzory jak wypełniać wnioski. Pozdrawiam Gen Z. Witam Panią od razu nasuwa mi się pytanie, czy na tym forum większość to nieudacznicy hahah i biedaki hihi, to jest nieprawdopodobne ? co dzieje się z tymi ludźmi. Administratorowi należy się złota odznaka za cierpliwość i czytanie tych wypocin od kilku dobrych lat haha MAŁO, kiedy płacą i ciężko hihihi
Pozdrawiam z UŚMIECHEM.
F- usze! Dajcie spokój Administratorowi z pytaniami o szczegóły. Wszystko jest dostępne na stronach "rządowych" . Poczytajcie. Jest nawet po polsku. Jeśli macie problem z interpretacją, jest f- uszka (f- usz) w DKw Która/ Który udzieli info i poprowadzi za rączkę. Wystarczy zadzwonić, w najgorszym wypadu udać się osobiście. W co lepszych jednostkach są już nawet wzory jak wypełniać wnioski. Pozdrawiam Gen Z.
(27-11-2025, 2:45 )Jamcion napisał(a): Wiadomo coś kiedy prezydent będzie rozpatrywał naszą mieszkaniówkę?
Wypłata jeszcze w tym roku? Prezydent może nawet podpisać w poniedziałek (zrobi to kiedy będzie miał ochotę , oby szybko)
Wejdzie w życie jak zostanie opublikowana czyli w ciągu 14 dni od podpisania chyba ,że w ustawie jest zawarty inny termin bądź konkretna data wejścia w życie.Nie wiem czy w naszej zapisali datę ale myślę ,że będzie to na początku grudnia.
(27-11-2025, 22:26 )mkgga napisał(a): (26-11-2025, 14:03 )KSG14 napisał(a): (24-11-2025, 21:53 )anielica2010 napisał(a): A jak ma się sprawa mieszkaniówki w przypadku małżeństw w służbie???
To jest nieistotne, każdy funkcjonariusz jest uprawniony.
A jak w przypadku jak ja brałem pomoc na zakup mieszkania w 2010r żona jeszcze nie pracowała w SW , przyjęła się w 2021 czy dostanie całą mieszkaniówkę?
Ty dostaniesz pomniejszoną mieszkaniówkę o wcześniejszą pomoc a żona dostanie całą
(27-11-2025, 9:11 )kinderka napisał(a): (26-11-2025, 14:02 )KSG14 napisał(a): (24-11-2025, 19:54 )kinderka napisał(a): (24-11-2025, 9:09 )KSG14 napisał(a): (21-11-2025, 21:40 )Człowiek z lasu napisał(a): Podczas dzisiejszego głosowania posłowie odrzucili wniosek mniejszości zgłoszony przez posłów Marcina Warchoła i Michała Wosia, dotyczący zwrotu otrzymanej w przeszłości pomocy mieszkaniowej. Posłowie PiS chcieli, by funkcjonariuszowi Służby Więziennej, który otrzymał pomoc finansową na uzyskanie lokalu mieszkalnego, nowy dodatek pomniejszamy był „o kwotę stanowiącą 1/120 z 50 proc. z otrzymanej pomocy finansowej za każdy miesiąc wypłaty świadczenia mieszkaniowego przez kolejne 120
Panie adminie to jak teraz posłowie odrzucili taki wniosek to co wy ludzia mylicie oczy, ze wrócicie do tematu.
Szkoda że jak rządzili, byli odpowiedzialni za finanse publiczne i mieli 8 lat aby coś podobnego wprowadzić to jakoś nie wychodzili z taką inicjatywą.
Widać, że jesteś młodym funkcjonariuszem i nie pamiętasz czasów za tych rządów, więc podpytaj starych funcjonariuszy jakie były premie i nagrody ? A teraz dostaniemy dodatek i to jest super, ale dopiero zobaczymy jakim kosztem poza wszystkim co już wiemy, że nie będzie?
Dziękuję za komplementy , jestem tak młodym funkcjonariuszem że jak przychodziłem do służby to dostałem tysiąc z kawałkiem wypłaty, pamiętam różne rządy, różnych Dyrektorów Generalnych ( jak przychodziłem to chyba był Włodarski ), pamiętam podwyżki po 400-600 zł za poprzedniej władzy przy inflacji prawie 20% ,pamiętam również wypłaty premii świątecznych w październiku przed wyborami, pamiętam podziały jednostki AB..., działy ochrona penit ..., pamiętam podwyżkę stażową którą sobie trzeba było sfinansować dodatkiem służbowym.
Fakt jest taki że teraz właśnie za tych rządów dostaliśmy i nominalnie ( ok 1000 zł ) i procentowo 20% najwyższą podwyżkę, fakt jest taki że za obecnych rządów wprowadzone jest świadczenie mieszkaniowe o którym 2 lata temu nikt nawet nie marzył. Ale tak, wyznawcy zawsze będą pisać że rudy ich okradł w najlepszym wypadku nic nie dał a PIS ich ozłocił, radzę popatrzeć na historię konta, kiedy jakie były wypłaty aby w tym temacie rzetelnie się wypowiadać.
Dokładnie tak jak piszesz kolego. Nie bierzesz chyba pod uwagę osób, którzy dostawali w czerwcu i w grudniu po kilka tysięcy (chyba, że źle pamiętam), a teraz dostaną kilka stów przez miesiąc i w rocznym rozliczeniu wyjdzie im chyba mniej, ale prawda jest taka, że nigdy nie było równo i nie będzie, więc będą różnice (Miasto Stołeczne Warszawa - 1800 zł. Miasta Wojewódzkie - 1500 zł. Miasta Powiatowe - 1200 zł. Pozostałe - 900 zł minus to co otrzymali na zakup). I dodatek mieszkaniowy nie jest liczony jako podwyżka 20% (tak jak napisałeś), biorąc pod uwagę odejście na emeryturę prawda?
(27-11-2025, 6:30 )Człowiek z lasu napisał(a): (25-11-2025, 21:27 )Kapral_Opole napisał(a): Ciekawe gdzie i dla kogo. Jestem chorążym z 12 letnim stażem jako starszy oddziałowy i daleko mi do progu.
(24-11-2025, 12:52 )Psychol_OK napisał(a): A ja mam prośbę, żeby zamiast walczyć o podwyżki w najbliższych latach, związku zawodowe podjęły działania w zakresie zwiększenia I progu podatkowego, bo dla coraz większej grupy funkcjonariuszy podwyżka jest fikcją na papierze...
Od przyszłego roku próg podatkowy 140 tys, a jak nie to pozostaje ci zainwestować w żonę ale nie bogatą :-) Coś tu kolego chyba źle liczyć. Jak jesteś chorążym z 12 letnim stażem to prawie napewno jak nie chorowałeś pół roku przekroczysz próg. Nawet jak robisz na 8h i nie miałeś płatnych nadgodzin to powinieneś być na granicy.
(26-11-2025, 14:03 )KSG14 napisał(a): (24-11-2025, 21:53 )anielica2010 napisał(a): A jak ma się sprawa mieszkaniówki w przypadku małżeństw w służbie???
To jest nieistotne, każdy funkcjonariusz jest uprawniony. Myślę że do czasu....
Ustawa o mieszkaniówce już na finiszu, a w legislacji rozporządzeń do tej ustawy znów boksowanie się z Ministerstwem Finansów. Czemu oni nas tak nie lubią w tym MF (●__●)
https://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/12404151
Tak bardzo dużo choruje. Jeden dzień w tym roku. Nie każda jednostka generuje nadgodziny na ten moment mam 58 nadogodzin. Skoncz pitolić po prostu  Może za duże masz nagrody bo z kierownictwem super żyjesz?
(26-11-2025, 21:02 )Widzisz i nie grzmisz napisał(a): (25-11-2025, 21:27 )Kapral_Opole napisał(a): Ciekawe gdzie i dla kogo. Jestem chorążym z 12 letnim stażem jako starszy oddziałowy i daleko mi do progu.
(24-11-2025, 12:52 )Psychol_OK napisał(a): A ja mam prośbę, żeby zamiast walczyć o podwyżki w najbliższych latach, związku zawodowe podjęły działania w zakresie zwiększenia I progu podatkowego, bo dla coraz większej grupy funkcjonariuszy podwyżka jest fikcją na papierze... To panie chorąży musisz dużo chorować bo przy twoim stopniu i stanowisku + ewentualne nagrody, dodatki czasowe itd. to powinieneś przekraczać próg... chyba że masz to wszystko karnie pozabierane wiem o jednostkach gdzie nawet plutonowy potrafi przekroczyć próg podatkowy.... ale to pewnie dzięki co najmniej 500 płatnym nadgodziną rocznie 
(27-11-2025, 22:26 )mkgga napisał(a): (26-11-2025, 14:03 )KSG14 napisał(a): (24-11-2025, 21:53 )anielica2010 napisał(a): A jak ma się sprawa mieszkaniówki w przypadku małżeństw w służbie???
A jak w przypadku jak ja brałem pomoc na zakup mieszkania w 2010r żona jeszcze nie pracowała w SW , przyjęła się w 2021 czy dostanie całą mieszkaniówkę?
I potem się dziwią funkcjonariusze, że się z nich śmieją. Płaczą, że małe dodatki, małe nagrody dostali a inni większe, jak nawet czytać ze zrozumieniem i myśleć nie do końca potrafią. Szanowny kolego, jeżeli to TY brałeś "na mieszkanie" to TY oddajesz. Żona nie korzystała przecież z tego wsparcia a co za tym idzie, nie musi nic nikomu oddawać jeżeli chce otrzymywać nowe wsparcie finansowe.
Czy prezydent ma już "na biurku" ustawę? Jeżeli nie, to kiedy zostanie przekazana?
(27-11-2025, 8:29 )Marmurowy napisał(a): (25-11-2025, 13:28 )Benjaminlinus napisał(a): (24-11-2025, 18:58 )Suchy napisał(a): (23-11-2025, 17:57 )Klawisz@ napisał(a): (22-11-2025, 21:39 )Ogżyto napisał(a): OSSW KIKITY
Afera z wykorzystywaniem stanowiska do czerpana korzyści majątkowych przez kuzyna Z- cy zgłoszona przez głównego komendanta do prokuratury. Do prokuratury w miejscowości Biskupiec gdzie wcześniej pracował z-ca i zna tam wszystkich. Kolejne zamiatanie pod dywan afer ( zgodnie z przepisami).
Biuro kontroli olewa sprawę ze względu na żonę głównego, która pracuje w CZSW.
STOP tej republice kolesiów.
CZY W KOŃCU KTOŚ ZAREAGUJE??? CO JESZCZE MUSI SIĘ WYDARZYĆ???
Przecież gora dobrze wie co tam sie dzieje , ale nikt z tym nic nie zrobi.. bo rodzinka w CZ jest .. patologia za patologia w tej służbie. dobra kasę na nas zarobili na tych strzelaniach w Biskupcu od same początku służba nas wykorzystuje dobrą reklamę sobie zrobili i całej służbie ?
Brałeś udział w tych strzelaniach? Możesz coś więcej opisać? Z tego co wiem ci funkcjonariusze maja wszystkie uprawnienia zeby prowadzic strzelania,
Wyszli z inicjatywa, ze jeśli ktoś chce to mogą im pomóc sie doszkolić na prywatnej
Strzelnicy w Biskupcu, za ktora Uwaga! Trzeba zapłacić, ponieważ nie jest to ich strzelnica
Ponadto Uwaga, zeby strzelać trzeba również posiadać bron (której wynajęcie na strzelnicy również kosztuje)
Oraz amunicję, która Uwaga również nie jest za darmo. Udział tam był dobrowolny z tego co
Tu piszecie. Zapomniałeś napisać że za udzielanie lekcji strzelań też trzeba zapłacić. Bo by tak mocno nie namawiali żeby skorzystać z tej „darmowej inicjatywy”, która „pomoże” w zdaniu egzaminu .
(26-11-2025, 14:03 )KSG14 napisał(a): (24-11-2025, 21:53 )anielica2010 napisał(a): A jak ma się sprawa mieszkaniówki w przypadku małżeństw w służbie???
Administratorze. Mieszkaniówka ma być wypłacona z przesuniętych środków nagrodowych. A jak się ma sprawa nagród świątecznych dla tych co nie mają praw do mieszkaniówki czyli pracowników cywilnych?? Co z naszymi awansami??
Do admina . Czy cos wiadomo na temat zwrotu podatku ,który juz raz byl zapłacony?? Trwają jakieś rozmowy w tym temacie ?
(26-11-2025, 14:02 )KSG14 napisał(a): (24-11-2025, 19:54 )kinderka napisał(a): (24-11-2025, 9:09 )KSG14 napisał(a): (21-11-2025, 21:40 )Człowiek z lasu napisał(a): Podczas dzisiejszego głosowania posłowie odrzucili wniosek mniejszości zgłoszony przez posłów Marcina Warchoła i Michała Wosia, dotyczący zwrotu otrzymanej w przeszłości pomocy mieszkaniowej. Posłowie PiS chcieli, by funkcjonariuszowi Służby Więziennej, który otrzymał pomoc finansową na uzyskanie lokalu mieszkalnego, nowy dodatek pomniejszamy był „o kwotę stanowiącą 1/120 z 50 proc. z otrzymanej pomocy finansowej za każdy miesiąc wypłaty świadczenia mieszkaniowego przez kolejne 120
Fakt jest taki że teraz właśnie za tych rządów dostaliśmy i nominalnie ( ok 1000 zł ) i procentowo 20% najwyższą podwyżkę, fakt jest taki że za obecnych rządów wprowadzone jest świadczenie mieszkaniowe o którym 2 lata temu nikt nawet nie marzył. Ale tak, wyznawcy zawsze będą pisać że rudy ich okradł w najlepszym wypadku nic nie dał a PIS ich ozłocił, radzę popatrzeć na historię konta, kiedy jakie były wypłaty aby w tym temacie rzetelnie się wypowiadać. Nie bierzesz chyba pod uwagę osób, którzy dostawali w czerwcu i w grudniu po kilka tysięcy (chyba, że źle pamiętam), a teraz dostaną kilka stów przez miesiąc i w rocznym rozliczeniu wyjdzie im chyba mniej, ale prawda jest taka, że nigdy nie było równo i nie będzie, więc będą różnice ( Miasto Stołeczne Warszawa - 1800 zł. Miasta Wojewódzkie - 1500 zł. Miasta Powiatowe - 1200 zł. Pozostałe - 900 zł minus to co otrzymali na zakup). I dodatek mieszkaniowy nie jest liczony jako podwyżka 20% (tak jak napisałeś), biorąc pod uwagę odejście na emeryturę prawda?
(25-11-2025, 13:28 )Benjaminlinus napisał(a): (24-11-2025, 18:58 )Suchy napisał(a): (23-11-2025, 17:57 )Klawisz@ napisał(a): (22-11-2025, 21:39 )Ogżyto napisał(a): OSSW KIKITY
Afera z wykorzystywaniem stanowiska do czerpana korzyści majątkowych przez kuzyna Z- cy zgłoszona przez głównego komendanta do prokuratury. Do prokuratury w miejscowości Biskupiec gdzie wcześniej pracował z-ca i zna tam wszystkich. Kolejne zamiatanie pod dywan afer ( zgodnie z przepisami).
Przecież gora dobrze wie co tam sie dzieje , ale nikt z tym nic nie zrobi.. bo rodzinka w CZ jest .. patologia za patologia w tej służbie. dobra kasę na nas zarobili na tych strzelaniach w Biskupcu od same początku służba nas wykorzystuje dobrą reklamę sobie zrobili i całej służbie ?
Brałeś udział w tych strzelaniach? Możesz coś więcej opisać? Z tego co wiem ci funkcjonariusze maja wszystkie uprawnienia zeby prowadzic strzelania,
Wyszli z inicjatywa, ze jeśli ktoś chce to mogą im pomóc sie doszkolić na prywatnej
Strzelnicy w Biskupcu, za ktora Uwaga! Trzeba zapłacić, ponieważ nie jest to ich strzelnica
Ponadto Uwaga, zeby strzelać trzeba również posiadać bron (której wynajęcie na strzelnicy również kosztuje)
Oraz amunicję, która Uwaga również nie jest za darmo. Udział tam był dobrowolny z tego co
Tu piszecie.
(25-11-2025, 21:27 )Kapral_Opole napisał(a): Ciekawe gdzie i dla kogo. Jestem chorążym z 12 letnim stażem jako starszy oddziałowy i daleko mi do progu.
Od przyszłego roku próg podatkowy 140 tys, a jak nie to pozostaje ci zainwestować w żonę ale nie bogatą :-)
Wiadomo coś kiedy prezydent będzie rozpatrywał naszą mieszkaniówkę?
Wypłata jeszcze w tym roku?
(25-11-2025, 21:55 )Człowiek z lasu napisał(a): (24-11-2025, 22:26 )BDG napisał(a): 1)Ministerstwa powinny się przyjrzeć tym, którzy nagminnie nadurzywają luk w przepisach i np chodzą na "dobrowolne oddawanie krwi" i "przypadkiem" oddają krew i osocze w czwartki i piątki i robią sobie długie weekendy, gdzie każdy chciałby takie mieć.... jeśli to jest dobrowolne i charytatywne to niech to robią po nockach alvo na wolnym skoro takie z nich dobrodzieje...
2) zakaz dawania nagrod za zajecia ktore sa nie zwiazane z działalnością ze służb
3) brak nepotyzmu
założę się, że na widok igły mdlejesz :-), pamiętaj twoja krew kogoś życie, wiec oddaj i też będziesz mieć długi weekend.
Po pierwsze 2 dni wolne za oddanie krwi to obowiązek przełożonego i to w każdej pracy i służbie, niby jak się mają temu przyjrzeć? Że niby zabronić? To tak jakby zabronili komuś z odpowiednim stażem odebrania 39 dni urlopu, bo młodzi mają tylko 26.
Po drugie ciekawe czy byś tak piał jakbyś potrzebował, albo miał w rodzinie kogoś kto jest przewlekle chory i potrzebuje przetaczania krwi, żeby żyć. Krew służy też do badań i produkcji niektórych leków.
A tak od siebie to oprócz oddawania krwi zachęcam też do zapisania się do DKMS. Myślmy o innych a nie tylko o sobie. Pozdrawiam.
(25-11-2025, 13:28 )Benjaminlinus napisał(a): (24-11-2025, 18:58 )Suchy napisał(a): (23-11-2025, 17:57 )Klawisz@ napisał(a): (22-11-2025, 21:39 )Ogżyto napisał(a): OSSW KIKITY
Brałeś udział w tych strzelaniach? Możesz coś więcej opisać?
O co tu chodzi? Ktoś rozwinie?
(25-11-2025, 21:27 )Kapral_Opole napisał(a): Ciekawe gdzie i dla kogo. Jestem chorążym z 12 letnim stażem jako starszy oddziałowy i daleko mi do progu.
(24-11-2025, 12:52 )Psychol_OK napisał(a): A ja mam prośbę, żeby zamiast walczyć o podwyżki w najbliższych latach, związku zawodowe podjęły działania w zakresie zwiększenia I progu podatkowego, bo dla coraz większej grupy funkcjonariuszy podwyżka jest fikcją na papierze... To panie chorąży musisz dużo chorować bo przy twoim stopniu i stanowisku + ewentualne nagrody, dodatki czasowe itd. to powinieneś przekraczać próg... chyba że masz to wszystko karnie pozabierane  wiem o jednostkach gdzie nawet plutonowy potrafi przekroczyć próg podatkowy.... ale to pewnie dzięki co najmniej 500 płatnym nadgodziną rocznie
(24-11-2025, 21:53 )anielica2010 napisał(a): A jak ma się sprawa mieszkaniówki w przypadku małżeństw w służbie???
(24-11-2025, 19:54 )kinderka napisał(a): (24-11-2025, 9:09 )KSG14 napisał(a): (21-11-2025, 21:40 )Człowiek z lasu napisał(a): Podczas dzisiejszego głosowania posłowie odrzucili wniosek mniejszości zgłoszony przez posłów Marcina Warchoła i Michała Wosia, dotyczący zwrotu otrzymanej w przeszłości pomocy mieszkaniowej. Posłowie PiS chcieli, by funkcjonariuszowi Służby Więziennej, który otrzymał pomoc finansową na uzyskanie lokalu mieszkalnego, nowy dodatek pomniejszamy był „o kwotę stanowiącą 1/120 z 50 proc. z otrzymanej pomocy finansowej za każdy miesiąc wypłaty świadczenia mieszkaniowego przez kolejne 120
Dziękuję za komplementy  , jestem tak młodym funkcjonariuszem że jak przychodziłem do służby to dostałem tysiąc z kawałkiem wypłaty, pamiętam różne rządy, różnych Dyrektorów Generalnych ( jak przychodziłem to chyba był Włodarski ), pamiętam podwyżki po 400-600 zł za poprzedniej władzy przy inflacji prawie 20% ,pamiętam również wypłaty premii świątecznych w październiku przed wyborami, pamiętam podziały jednostki AB..., działy ochrona penit ..., pamiętam podwyżkę stażową którą sobie trzeba było sfinansować dodatkiem służbowym.
Fakt jest taki że teraz właśnie za tych rządów dostaliśmy i nominalnie ( ok 1000 zł ) i procentowo 20% najwyższą podwyżkę, fakt jest taki że za obecnych rządów wprowadzone jest świadczenie mieszkaniowe o którym 2 lata temu nikt nawet nie marzył. Ale tak, wyznawcy zawsze będą pisać że rudy ich okradł w najlepszym wypadku nic nie dał a PIS ich ozłocił, radzę popatrzeć na historię konta, kiedy jakie były wypłaty aby w tym temacie rzetelnie się wypowiadać.
(24-11-2025, 22:26 )BDG napisał(a): 1)Ministerstwa powinny się przyjrzeć tym, którzy nagminnie nadurzywają luk w przepisach i np chodzą na "dobrowolne oddawanie krwi" i "przypadkiem" oddają krew i osocze w czwartki i piątki i robią sobie długie weekendy, gdzie każdy chciałby takie mieć.... jeśli to jest dobrowolne i charytatywne to niech to robią po nockach alvo na wolnym skoro takie z nich dobrodzieje...
2) zakaz dawania nagrod za zajecia ktore sa nie zwiazane z działalnością ze służb
3) brak nepotyzmu
założę się, że na widok igły mdlejesz :-), pamiętaj twoja krew kogoś życie, wiec oddaj i też będziesz mieć długi weekend.
Ciekawe gdzie i dla kogo. Jestem chorążym z 12 letnim stażem jako starszy oddziałowy i daleko mi do progu.
Zawsze możesz oddawać krew w czwartek lub w piątek. Ktoś broni ?Z resztą się zgadzam.
(24-11-2025, 22:26 )BDG napisał(a): 1)Ministerstwa powinny się przyjrzeć tym, którzy nagminnie nadurzywają luk w przepisach i np chodzą na "dobrowolne oddawanie krwi" i "przypadkiem" oddają krew i osocze w czwartki i piątki i robią sobie długie weekendy, gdzie każdy chciałby takie mieć.... jeśli to jest dobrowolne i charytatywne to niech to robią po nockach alvo na wolnym skoro takie z nich dobrodzieje...
3) brak nepotyzmu
3) brak nepotyzmu Szkoda to nawet komentować.
Druga sprawa to wypada liznąć ortografii bo aż przykro się to czyta.
(24-11-2025, 21:53 )anielica2010 napisał(a): A jak ma się sprawa mieszkaniówki w przypadku małżeństw w służbie??? Szanowna koleżanko wszystko napisano w projekcie mieszkaniówki.
Dodatek mieszkaniowy dostanie oboje małżonków.
3) brak nepotyzmu
Ale zdajesz sobie sprawę że jak zrobisz to po nocce albo na dniu wolnym to i tak nic nie zmienia, bo dostaniesz 2 dni urlopu nagrodowego? Sam chętnie oddaję krew co 2 miesiące i korzystam z długich weekendów abyś miał ból dolnej części pleców :>
3) brak nepotyzmu
Czy Tobie ktoś zabrania oddawania krwi lub osocza?
No to sobie znalazłeś problem
Czy to jakiś temat zastępczy.
3) brak nepotyzmu
(24-11-2025, 18:58 )Suchy napisał(a): (23-11-2025, 17:57 )Klawisz@ napisał(a): (22-11-2025, 21:39 )Ogżyto napisał(a): OSSW KIKITY
Brałeś udział w tych strzelaniach? Możesz coś więcej opisać?
1)Ministerstwa powinny się przyjrzeć tym, którzy nagminnie nadurzywają luk w przepisach i np chodzą na "dobrowolne oddawanie krwi" i "przypadkiem" oddają krew i osocze w czwartki i piątki i robią sobie długie weekendy, gdzie każdy chciałby takie mieć.... jeśli to jest dobrowolne i charytatywne to niech to robią po nockach alvo na wolnym skoro takie z nich dobrodzieje...
3) brak nepotyzmu
A jak ma się sprawa mieszkaniówki w przypadku małżeństw w służbie???
(24-11-2025, 9:09 )KSG14 napisał(a): (21-11-2025, 21:40 )Człowiek z lasu napisał(a): Podczas dzisiejszego głosowania posłowie odrzucili wniosek mniejszości zgłoszony przez posłów Marcina Warchoła i Michała Wosia, dotyczący zwrotu otrzymanej w przeszłości pomocy mieszkaniowej. Posłowie PiS chcieli, by funkcjonariuszowi Służby Więziennej, który otrzymał pomoc finansową na uzyskanie lokalu mieszkalnego, nowy dodatek pomniejszamy był „o kwotę stanowiącą 1/120 z 50 proc. z otrzymanej pomocy finansowej za każdy miesiąc wypłaty świadczenia mieszkaniowego przez kolejne 120
(23-11-2025, 17:57 )Klawisz@ napisał(a): (22-11-2025, 21:39 )Ogżyto napisał(a): OSSW KIKITY
Przecież gora dobrze wie co tam sie dzieje , ale nikt z tym nic nie zrobi.. bo rodzinka w CZ jest .. patologia za patologia w tej służbie. dobra kasę na nas zarobili na tych strzelaniach w Biskupcu od same początku służba nas wykorzystuje dobrą reklamę sobie zrobili i całej służbie
|