12-10-2021, 17:30
Szanowna/y Pani/e
Po pierwsze nie lamentuje i nie płacze.
A po drugie zadałem konkretne pytania i nie przez zazdrość ani przez to że ktoś ma być lepszy.
I tyle w tym temacie. Także proszę o minimum z minimum szacunku. Ja nikogo nie obrażam i nie obraziłem. Każdy ma prawo do mówienia że chce więcej. Jeśli Pani/u pasuje ta podwyżka to proszę cichutko siedzieć nie zabierać w tej dyskusji głosu.
Z poważaniem.
Po pierwsze nie lamentuje i nie płacze.
A po drugie zadałem konkretne pytania i nie przez zazdrość ani przez to że ktoś ma być lepszy.
I tyle w tym temacie. Także proszę o minimum z minimum szacunku. Ja nikogo nie obrażam i nie obraziłem. Każdy ma prawo do mówienia że chce więcej. Jeśli Pani/u pasuje ta podwyżka to proszę cichutko siedzieć nie zabierać w tej dyskusji głosu.
Z poważaniem.
(12-10-2021, 12:06 )Prison_Officer napisał(a):(12-10-2021, 8:46 )Hipi napisał(a): DZIEN DOBRY
DO PANA ADMINISTRATORA : https://oko.press/pracownicy-sadowi-maso...33974725-1
https://biznes.radiozet.pl/News/Protest-...ne-pikiety
MOJE PYTANIE: CZY NIE JEST PANSTWU WSTYD ZA TO CO NIBY UZGODNILISCIE Z RZADEM ? TO PYTANIE KIERUJE ROWNIEZ DO NAJWYZSZYCH WLADZ ZWIAZKU.
DLACZEGO PANSTWO JAKA ZWIAZEK ZAWODOWY INDYWIDUALNIE BEZ INNYCH ZWIAZKOW MUNDUROWYCH NIE WALCZYLISCIE O WIEKSZE PODWYZKI DLA FUNKCJONARIUSZY SW.TYCH Z PIERWSZEJ LINI ??? 1000 ZL NETTO
Ty chyba nie do końca ogarniasz co oznacza słowo "porozumienie".
Związki doszły do porozumienia w sprawie podwyżek takich samych jak w innych służbach mundurowych i to bez protestów.
Zawsze wszyscy mówią, że SW jest traktowana gorzej od innych służb, a kiedy potraktuje się ją tak jak inne służby, to wtedy też jest źle, bo czemu nie traktuje się jej lepiej od innych służb.
Popieram większość osób wypowiadających się na tym forum, ale miejcie trochę oleju w głowie i uczciwości. Skoro wszystkie służby mają taką samą podwyżkę to należy się cieszyć i dopilnować, aby ją wypłacili w terminie, a nie płakać, że nie traktują nas lepiej od innych.
Zajmijcie się kontrolowaniem, pilnowaniem, dopominaniem się procesu legislacji, tak w kwestii podwyżek jak i wysługi czy innych przepisów, które inne służby mają, a my nie. Skoro tak często się tu używa słowa "trzymamy linię", "wszystkie służby są równe" itp. to powinniśmy dążyć do zrównania przepisów, aby były takie same dla wszystkich służb, tak samo podwyżka.
Jak byś się czuł, gdyby np. policjanci mówili "chcemy więcej, bo jesteśmy lepsi od innych"?