22-10-2021, 16:42
(22-10-2021, 8:54 )Tenchi napisał(a): Panowie Mam pytanie może ktoś sie orientuje co z tym zrobić. Mam 14 lat służby sierżanta sztabowego .Otóż w lipcu przebywałem 28 dni na zwolnieniu od psychiatry w wyniku czego otrzymałem niedawno od dyrektora jednostki skierowanie na komisje lekarską w sprawie oceny stanu zdrowia oraz ustalenia zdolności fizycznej i psychicznej funkcjonariusza do służby. Żeby mało tego było otrzymałem również skierowanie aby zgłosić się do psychologa medycyny pracy. Czy ktoś już przechodził taki zestaw?? ponadto od czasu powrotu z w/w zwolnienia jedynym stanowiskiem jakie pełnie jest rezerwa składu zmiany
Kolego spokojnie jest nas więcej – nie jesteś sam. W OZ Szczytno skierowanie na komisję lekarską w celu oceny stanu zdrowia oraz ustalenia zdolności fizycznej i psychicznej funkcjonariusza do służby otrzymało (z tego co mi wiadomo 6 funkcjonariuszy, każdy w służbie powyżej 10 lat). Z tego co się orientuję skierowanie to otrzymali funkcjonariusze, którzy przebywali na L4 od psychiatry powyżej 24 dni. Zadziwiający jest fakt, że wśród tych 6 osób są funkcjonariusze, którzy ze zwolnienia wrócili kilka miesięcy temu. I wygląda to nieco „dziwnie” bo raptem (po kilku miesiącach) od momentu powrotu ze zwolnienia lekarskiego zostajemy skierowani na komisję, nadal pozostając w czynnej służbie. Czy nie powinno to nastąpić tuż po zakończeniu L4? I jak tu wytrzymać psychicznie kiedy nagonka na funkcjonariuszy wciąż trwa i końca nie widać…
Pozdrawiam i życzę dużo siły i jeszcze więcej zdrowia!