23-10-2021, 15:55
(23-10-2021, 12:07 )Hipi napisał(a): MOBING MOBING MOBING.
czy to polecenie poszlo na gebe przez telefon,czy pisemnie ?
Złożyc stosowne zawiadomienie o mozliwosci popelnienia przestepstwa.
w pierwszej kolejnosci wystapic z wnioskiem o zabezpieczenie materialu dowodowego w fromnie rozmow telefonicznych i/lub pisemnych.
Gwarantuje ze "kupa" bedzie po same pachy !
(22-10-2021, 22:53 )Andrzej chorąży napisał(a):(22-10-2021, 16:42 )Franz napisał(a):W okręgu szczecińskim dyr. okr. wydał polecenie dla dyrektorów żeby wysyłać do komisji tych którzy leczą się u psychiatry (nawet krótkie zwolnienia).(22-10-2021, 8:54 )Tenchi napisał(a): Panowie Mam pytanie może ktoś sie orientuje co z tym zrobić. Mam 14 lat służby sierżanta sztabowego .Otóż w lipcu przebywałem 28 dni na zwolnieniu od psychiatry w wyniku czego otrzymałem niedawno od dyrektora jednostki skierowanie na komisje lekarską w sprawie oceny stanu zdrowia oraz ustalenia zdolności fizycznej i psychicznej funkcjonariusza do służby. Żeby mało tego było otrzymałem również skierowanie aby zgłosić się do psychologa medycyny pracy. Czy ktoś już przechodził taki zestaw?? ponadto od czasu powrotu z w/w zwolnienia jedynym stanowiskiem jakie pełnie jest rezerwa składu zmiany
Kolego spokojnie jest nas więcej – nie jesteś sam. W OZ Szczytno skierowanie na komisję lekarską w celu oceny stanu zdrowia oraz ustalenia zdolności fizycznej i psychicznej funkcjonariusza do służby otrzymało (z tego co mi wiadomo 6 funkcjonariuszy, każdy w służbie powyżej 10 lat). Z tego co się orientuję skierowanie to otrzymali funkcjonariusze, którzy przebywali na L4 od psychiatry powyżej 24 dni. Zadziwiający jest fakt, że wśród tych 6 osób są funkcjonariusze, którzy ze zwolnienia wrócili kilka miesięcy temu. I wygląda to nieco „dziwnie” bo raptem (po kilku miesiącach) od momentu powrotu ze zwolnienia lekarskiego zostajemy skierowani na komisję, nadal pozostając w czynnej służbie. Czy nie powinno to nastąpić tuż po zakończeniu L4? I jak tu wytrzymać psychicznie kiedy nagonka na funkcjonariuszy wciąż trwa i końca nie widać…
Pozdrawiam i życzę dużo siły i jeszcze więcej zdrowia!
No i fajnie, zamiast pełnić służbę, pojedziesz sobie na komisję lekarską, dostaniesz delegację, a jak dobrze ją rozpiszesz, to jeszcze coś zostanie na weekendowe piwko, a i nadgodziny mogą wpaść. Komisja oczywiście stwierdzi, że jesteś zdolny do służby. Wracasz do jednostki, popracujesz kilka służb i znowu jedziesz do psychiatry. I tak w kółko (patent sprawdził się w AŚ Międzyrzecz - wiadomość od chłopaków którzy jeździli do Zielonej Góry na warsztaty psychologiczne). Nie rozumiem dlaczego chorowałeś tylko 28 dni? Pewnie myślałeś, że dyrektor wyśle Cię na komisję po 30 dniach? Jak już chorować, to dłużej, przez 28 dni nie odpoczniesz.
"MOBING MOBING MOBING.
czy to polecenie poszlo na gebe przez telefon,czy pisemnie ?
Złożyc stosowne zawiadomienie o mozliwosci popelnienia przestepstwa.
w pierwszej kolejnosci wystapic z wnioskiem o zabezpieczenie materialu dowodowego w fromnie rozmow telefonicznych i/lub pisemnych.
Gwarantuje ze "kupa" bedzie po same pachy !"