31-10-2021, 9:21
(30-10-2021, 12:19 )Administrator napisał(a): Postaram się to wytłumaczyć....
Reasumując zrealizowanie postulatu, który mamy zapisany w Porozumieniu, nie może być zrealizowany z innych środków, niż te, które są przeznaczone na wynagrodzenia funkcjonariuszy Służby Więziennej. Są oczywiście jeszcze inne możliwości np; kosztem realizacji awansów na wyższe stopnie lub stanowiska służbowe, ale po pierwsze odwlekło by się to na kolejne lata, a po drugie czy chcielibyśmy powrotu do okresu, gdzie zaległości w awansowaniu na wyższe stanowisko służbowe sięgały kilku lat. W chwili obecnej awanse te odbywają się, można powiedzieć na bieżąco, więc jeżeli mamy tylko taki wybór i chcemy być traktowani w kwestii zaliczania cywila do dodatku za wysługę lat tak, jak funkcjonariusze innych służb mundurowych, to jest to jedyne rozwiązanie.
To ja rozumiem ze zwiazek naciska aby MS z generałem na czele miało zabezpieczone środki (przeciez to liczyli wielokrotnie) aby było te średnie 500 na etat + wysługa z cywila tyle ile kalkulator pokazuje
Uwazam ze to jedyna droga by sie mocniej nie zagotowało.
Bynajmniej ja na to liczę.
A z innej beczki u nas juz 29 X przyklepali dodatki na listopad - grudzien bedzie oddzielnie, ciekawe czy mniej czy wiecej