09-11-2018, 12:58
(09-11-2018, 10:28 )Administrator napisał(a): Witam
Z informacji jaka jest na stronie jasno wynika, że rozwiązania jakie są w innych służbach mundurowych będą identyczne, dziwią mnie te pytania gdyż odpowiedzi na nie zawarte są w tym komunikacie.
http://www.nszzfipw.org.pl/komunikat-spo...zz-sm.html
Pozdrawiam
No nie wynika aż tak jasno. Tym bardziej że będą identyczne. Zapewne f-sze mają dylemat czy aby SW obligatoryjnie musi zostać dopisana. Lata nauczyły że niby coś musi ale jednak nie musi. Samo to że "MY stoimy na stanowisku , że uzgodnienia, które będą dotyczyły naszej formacji były konsultowane także z nami" wskazują na to że to My tak sądzimy, ale czy ta druga strona też tak uważa. Po co tak mącić w głowie. Dzień wcześniej telefon że jak przedstawiciel SW przyjdzie na spotkanie to nie dojdzie do rozmów. No to co my teraz mamy myśleć Administratorze? Nie był mile widziany nasz przedstawiciel, a teraz MY sądzimy że to dotyczy również nas. Nie dziwię sie koleżankom i kolegom. Tu nic nie jest takie oczywiste. Dla Policjantów jest oczywiste a JA stoje na stanowisku że dla mnie nie jest takie oczywiste. Sorry ale jak będzie na papierze że funkcjonariuszy SW także obejmuje to porozumienie to dopiero bęczie jasne. A wogóle to my mamy jakiegoś ministra czy nie? Ani be ani me ani kukuryku. Powiedział by chociaż coś , wybory się skończyły i znalazł by parę minut, a nie totalna olewka.