16-11-2021, 20:13
(16-11-2021, 10:47 )szfager napisał(a):(15-11-2021, 21:51 )Zbig napisał(a): [quote="Rolka1234" pid='10902' dateline='1637002389']Za dojazd do miejsca pełnienia służby wzrasta zgodnie z Art. 272a Ustawy o SW oczywiście w teorii w mojej jednostce liczba etatów przynajmniej w ochronie spadła i pytanie gdzie są te pieniądze? Może Pan Administrator mógłby spowodować aby ktoś kompetentny udzielił odpowiedzi?
A ja mam pytanie czy po nowy rok rozwniez wzrosną kwoty za dofinansowanie do wypoczynku, przejazd czy dojazd do miejsca pełnienia służby???? Bo wszystko idzie w w górę Ceny usług oraz paliwa a te rzeczy stoją w miejscu od dawna to że podwyżka pójdzie na cywila też porażka jestem w szoku że poraz kolejny dostałem w twarz od naszej służby!!! Zamykanie mniejszych oz albo przekształcenia małych jednostek w oz mana celu oszczędności ale oby nie odbiło się im czkawką oszczędności na ludziach ???????????????? pozdrawiam
[/quote
Te przekształcane jednostki nie są małe
Dopłata do wypoczynku zależna jest od najniższego uposażenia zasadniczego , a to jest niższe od tego, które dostaje Pan Osadzony, bo przypomnijmy po wyroku TK z 2010 roku zapewniono osadzonym najniższą krajową (123§2 kkw) jednak klawisz to nie osadzony i najniższej nie musi mieć. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ''CASH''
Wiem że wszystko kręci się koło kasy by nas zakręcić i nie dać!!! Dwa lata wszystko w górę a nasze inne dodatki do przejazdu wypoczynku oraz dojazd do pełnienia służby stoi, jeden z moich kolegów zadał pytanie kadrowcowi na ten temat to usłyszał że nic o tym nie wie by wzrosło, kiedyś mi za to jeden mądry wykadowaca powiedział że kiedy jest podwyżka to te dodatkowe dopłaty też idą w górę!!!! Więc pytanie jak długo będą nas oszukiwać