17-11-2021, 2:41
(16-11-2021, 20:13 )Rolka1234 napisał(a):(16-11-2021, 10:47 )szfager napisał(a):(15-11-2021, 21:51 )Zbig napisał(a): [quote="Rolka1234" pid='10902' dateline='1637002389']Za dojazd do miejsca pełnienia służby wzrasta zgodnie z Art. 272a Ustawy o SW oczywiście w teorii w mojej jednostce liczba etatów przynajmniej w ochronie spadła i pytanie gdzie są te pieniądze? Może Pan Administrator mógłby spowodować aby ktoś kompetentny udzielił odpowiedzi?
A ja mam pytanie czy po nowy rok rozwniez wzrosną kwoty za dofinansowanie do wypoczynku, przejazd czy dojazd do miejsca pełnienia służby???? Bo wszystko idzie w w górę Ceny usług oraz paliwa a te rzeczy stoją w miejscu od dawna to że podwyżka pójdzie na cywila też porażka jestem w szoku że poraz kolejny dostałem w twarz od naszej służby!!! Zamykanie mniejszych oz albo przekształcenia małych jednostek w oz mana celu oszczędności ale oby nie odbiło się im czkawką oszczędności na ludziach ???????????????? pozdrawiam
[/quote
Te przekształcane jednostki nie są małe
Dopłata do wypoczynku zależna jest od najniższego uposażenia zasadniczego , a to jest niższe od tego, które dostaje Pan Osadzony, bo przypomnijmy po wyroku TK z 2010 roku zapewniono osadzonym najniższą krajową (123§2 kkw) jednak klawisz to nie osadzony i najniższej nie musi mieć. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ''CASH''
Wiem że wszystko kręci się koło kasy by nas zakręcić i nie dać!!! Dwa lata wszystko w górę a nasze inne dodatki do przejazdu wypoczynku oraz dojazd do pełnienia służby stoi, jeden z moich kolegów zadał pytanie kadrowcowi na ten temat to usłyszał że nic o tym nie wie by wzrosło, kiedyś mi za to jeden mądry wykadowaca powiedział że kiedy jest podwyżka to te dodatkowe dopłaty też idą w górę!!!! Więc pytanie jak długo będą nas oszukiwać
Poczytajcie przepisy to będziecie wiedzieć że to zależy od kwoty jaką ma młodszy referent. Przy podwyżkach jest omijane to stanowisko żeby właśnie tamte kwoty nie rosły, a jednocześnie nikt nie jest młodszym referentem bo by musieli podnosić do minimalnej