19-11-2021, 22:44
(19-11-2021, 17:44 )Człowiek z lasu napisał(a):(19-11-2021, 10:23 )Funkcjonariusz11 napisał(a):(19-11-2021, 10:02 )500minus napisał(a):(18-11-2021, 18:38 )Człowiek z lasu napisał(a):(18-11-2021, 7:33 )Zbig napisał(a): Te pseudo reformy są propozycja kogoś bez pojęcia, karierowiczow, chcących przypodobać się Ministrowi, mali ludzie, którzy wymarzyli sobie kariery, bez pojęcia o faktycznych bolączkach służby, dążący do jej samozagłady. Myślący wyłącznie tu i teraz. Moja propozycja. ZLIKWIDOWAC ICH ETATY, to dopiero będza oszczędności i pieniędzy i atmosfery
A może by tak zaproponować zabranie tych ogromnych dodatków dla casty 369?tam mają po 2500 brutto co miesiąc a wiekszosc to Dyrektorzy, kierownicy i inni z oisw czy czsw
Mniejszość, ale jednak to oddziałowi, im też byś zabrał? I dlaczego? Z zawiści i zazdrości?
Jestem ciekaw gdzie są teraz Ci wszyscy co tak bardzo mocno bronili ZG w Warszawie i wyzywali tych co chcieli protestować. 90 procent tych ludzi zrobili w konia i teraz widzę jak płaczą i walczą tylko o siebie aby nie stracić. Szkoda mi Was bo to przez takich ludzi jak Wy P. Generał czuję się bezkarny. Jeszcze nic nie jest straconego. Wszyscy równo powinni zacząć protest włącznie z całkowitym opuszeniem przez załogę wszystkich zakładów karnych w Polsce. To jest jedyny sposób aby coś się poprawiło bo degradacja tej służby przybiera na sile.
Wiesz kolego ilu z spośród tych 369 jest oddziałowych? Im bym nie zabrał bo tyrają na pierwszej linii. Narażają życie i zdrowie. A cała reszta w biurach kierowniczych, dyrektorskich czy oisw i czsw, który normalny,, klawisz,, pracujący na oddziale daje rade przepracować ponad 25 lat i więcej? Ilu jest oddzialowych że stażem powyżej 28,5 roku? Może Pan Administrator się wypowie? Ma Pan takie dane?
Myślę kolego że nawet by ci napisać ilu ich jest to i tak będziesz drążył że może na ZK robią a nie AŚ a może na OZetach a może gdzie indziej. Problem w tym że cię ściska z żalu i tyle. Ja tam zawistny nie jestem i życzę tej garstce ludzi z,, Kasty,, dużo drowia bo dorobić się na tym dodatku nie dorobią przez rok, dwa czy trzy a jeszcze muszą zności przytyki zazdrosnych,, kolegów,,. Jakby tym ludziom z tych 25 lat połowę dopisał wujek z CZtu. Szacun dla tych ludzi że tyle w tym syfie dali radę...