22-11-2021, 10:10
(21-11-2021, 22:11 )Szczery napisał(a):Co za ba..r..an, konsekwencją czego było ,cyt. ,,oglądanie powiek od środka" a no dlatego, że ludzie mają po 400, 500, 600 nadgodzin i nie mogą ich odebrać a w ciąż dzwonią, żeby przyjść na dodatek bo ludzi nie ma, bo konwój, bo 3 się nie stawiło ....!!!(21-11-2021, 14:45 )sincera napisał(a): Panie Administratorze, co z kamerami na stanowisku monitorowego? W mojej jednostce kamera zainstalowana jest 2 metry od mojej twarzy, do tego za moimi plecami non stop jest wyświetlany jest obraz ma 60 calowym monitorze ( obraz oczywiście mojej twarzy). Powoduje to duży stres u funkcjonariuszy, bo zamiast skupiać się na osadzonych w celach, każdy myśli o zainstalowanej kamerze. Proszę o odpowiedź, ponieważ mamy wrażenie że od pewnego czasu temat zniknął.
Kamery obserwujące monitorowego powinny być i spełniać swoje zadanie . Przypomnieć dlaczego one zostały założone ? A no dlatego że funkcjonariusze zamiast obserwować zachowanie osadzonych w celach oglądali swoje powieki od środka. Następstwem tego były próby samobójcze (czasami skuteczne). Więc nie ma co się dziwić że te kamery Was monitorowych nagrywają skoro część funkcjonariuszy zachowało się totalną bezmyślną głupotą. A więc skończyło się spanie a zaczęła się robota i to Was najbardziej boli. A za głupotę niektórych się płaci .
SZCZERY z zza biurka i stosu papierów którego nie ogarniasz i masz nadgodziny na minusie to myślę, żebyś raczej byś się nie wypowiadał!!!
A każdego