25-11-2021, 21:29
(25-11-2021, 19:23 )Kamil napisał(a):(25-11-2021, 17:10 )Wtff napisał(a):(25-11-2021, 12:50 )Kamil napisał(a): Ja mam gdzieś te nagrody, jej wielkość jest adekwatna do wkur***nia funkcjonariuszy - przypadek? W przyszłym roku dalej będę oddawał krew i chodził permanentnie na zwolnienia. A, i piszcie co myślicie bo czas ucieka, zaraz powstanie super szpiegowska komórka inwigilacyjna SW i takich co im coś nie pasuje i się wypowiadają no na tym forum negatywnie będą zamykać japy, wiedzie Gisw-pro na chatę i zrobi porządek haha ...a tak na serio już odzywają się Janki co mają 3 lata służby i byli za bardzo obsr**nie żeby iść na zwolnienie, oddać krew czy jakoś inaczej okazać swoje niezadowolenie, a teraz chcą gratyfikacje za brak jaj w formie nagrody z naciskiem na to by Ci co je mieli nie dostali nic ... Oj Janki Janki ?Co ty człowieku wypisujesz o jakich młodych co maja trzy lata? Przecież prawie wszyscy byli sfajdani po pachy, zeby iść na l4.
Poza tym przypomnij sobie jak sam miałeś trzy lata sluzby, jeszcze na kogucie marzles i bałeś się nawet odezwać, ze ci zimno. Teraz od kogos wymagasz tego. Być może nawet cwaniaczek, bo już nabyłeś prawa emerytalne i dlatego masz wzystko gdzieś.
To teraz wyobraź sobie ze młody je nabędzie dopiero po 25 latach. I dlatego ma sobie mieszać w sluzbie idąc na l4? Do trgo jeszcze by się okazało, ze on poszedł, a starzy nie poszli bo on ma na to wywalone.
Dlatego hamuj trochę się pisząc te swoje bzdury.
Nie mam praw to po pierwsze, a po drugie jak miałem 3 lata służby to nie pamiętam żeby były "organizowane" jakieś formy protestu. Widać, że pasuje Ci obecny stan bo zamiast podkręcać do działania to jeszcze masz problem, żyj sobie za 4500 w tych czasach i dojeżdżaj do ZK 50 km bo ten co miałeś pod nosem właśnie Ci zamykają, kozacy w pampersach.
No właśnie przez takich jak ty nic nie było zorganizowane bo jazdy się bal, zeby do tych piętnastu dojechać.
I teraz tez tak jest. Niezależnie od stażu, wiec nie szukaj jakichś wysmyslonych młodych z trzema latami sluzby, którzy są odpowiedzialni za ten stan rzeczy.
Poza tym dojeżdżam jeszcze dalej i stan rzeczy mi sie nie podoba. Tylko, ze nie ma z kim protestować. Każdy się boi niezależnie od stażu sluzby, a ci z prawami emerytalnymi maja wywalone na wzystko i nic im się nie chce.