26-11-2021, 12:58
(25-11-2021, 21:50 )Plutek8 napisał(a):(25-11-2021, 19:25 )Hipi napisał(a):Nie napisałem nic o osadzonych. Równie dobrze mógł Ci dać 300 zł karpiowego i też byś musiał pracować a resztę podzielili by pomiędzy cezet i okręgi tak jak robili już nie raz więc nie pisz głupot, chyba że masz tyle służby co oranżada gwarancji to w ogóle się nie wypowiadaj. Ps kilka lat do tyłu nic sie nie dostawało na świeta i też trzeba było przyjść na nockę w wigilię czy sylwestra.(25-11-2021, 15:47 )Plutek8 napisał(a):Te decycje podjął Minister Sprawiedliwości oraz posłowie Sejmu przydzielając coś koło 150 milionów na służbę Więzienna. Na służbę Więzienna nie osadzonych.(25-11-2021, 13:13 )SZEREGOWY1 napisał(a):No a kto podjął ta decyzję? Ty mogłeś ją podjąć? Weź pomysl trochę za nim coś napiszesz, myślenie nie boli. Mamy pierwszego nie zadowolonego. Brakuje jeszcze kilku bogaczy co powiedzą coś w stylu a co to za nagroda, mogło by być wincyj..(25-11-2021, 11:23 )Plutek8 napisał(a): Patrzę na to zupełnie inaczej jak Pan. Na stronę NSZZFiPW wrzucane są artykuły dotyczące nie tylko z naszego podwórka, a wszystkich zaprzyjaźnionych służb mundurowych, które dotyczą funkcjonariuszy i funkcjonowania danych formacji. Uważam, że artykuł dotyczący programu modernizacji służb podległych MSWiA jest istotny, choćby ze względu na to, żeby pokazać naszym decydentom, że po raz kolejny jesteśmy na końcu i to się funkcjonariuszom bardzo nie podoba. Zbędne są Pana sugestie, aby "wziąć się w garść..." ponieważ wszelkie i nieustanne działania podejmowane przez NSZZFiPW są działaniami na rzecz funkcjonariuszy i pracowników więziennictwa, a program modernizacji jest również przygotowany i w SW i podwyżki będą i u nas, lecz niestety muszę to stwierdzić, że piar w stosunku do służb podległych MSWiA leży po stronie naszych rządzących po całości.Rozumiem, miejmy nadzieję że ten piar trochę poprawią. Tu Pana zaskoczę bo przed chwilą ukazał się ciekawy artykuł dotyczący wypłat nagród w Grudniu ? ledwo napisaliśmy i machina ruszyła. Przypadek? Jeśli tak to oby wiecej takich
https://sw.gov.pl/aktualnosc/centralny-z...wieziennej
cyt. ,,Dyrektor Generalny podjął decyzję o przyznaniu dodatkowych środków na nagrody uznaniowe!!!!!???????uśmiałem się, że aż mnie brzuch boli !!!!
Szkoda, że nie napisali, że też podjął decyzję o podwyżkach od 2022???????
No i zmianie w Ustawie o SW, odnośnie naszych stopni, że będzie mógł sobie przyznać drugą gwiazdkę????
To trzeba mieć TUPET
Także zasługi Generała tutaj nie ma ŻADNEJ Koniec kropka
No i po co się Pan irytuje.
Napisałem ze Panu Generalowi nic nie zawdzięczamy.
On nam tych pieniędzy nie załatwił.