01-12-2021, 21:44
(01-12-2021, 9:27 )piotr73sw napisał(a):(30-11-2021, 18:29 )Prison_Officer napisał(a): [quote="piotr73sw" pid='11276' dateline='1638287631']
Modyfikuje się stanowiska d-cy zmiany w oddziałach zewnętrznych a czemu nikt nie zajmnie się mł.chorążym dla oddziałowych ,czy oni naprawdę ze względu na specyfiację pracy nie zasługują na choćby taką nagrodę po kilkuletniej pracy w oddziale ze skazanymi.
Ale o czym ty mówisz, przecież oddziałowy zawsze może dostać chorążego, oddziałowy to jest stanowisko chorążackie. Korpusy i stopnie to nie są nagrody, tylko awanse. Jeśli oddziałowy tak jak mówisz nadaje się na to, żeby dostać chorążego, ma wyższe wykształcenie i zrobi szkołę to jaki widzisz problem? No może jest jeden, na przykładzie mojej jednostki, pamiętam jak swego czasu kierownik pytał kwalifikujących się (oddziałowy, wyższe wykształcenie) na chorążówkę f-szy czy chcą jechać na szkołę to znalazł dokładnie 0 chętnych i wysłał listę z dokładnie 0 chętnymi.
Zadza się,ale nie każdy oddziałowy ma wyższe i dlatego napisałem ,,nagroda'' bo tylko jaśnie oświecony generał może takowy nadać na wniosek dyrektora,i tak jak u ciebie było 0 chętnych to u nas było kilku i wszystkie na nie .
No tak, jest taka furtka, ale między innymi po to się należy kształcić, aby mieć możliwość awansowania. Gdyby normą stało się to co mówisz to zaraz, by się odezwali ambitni, że "w sumie to nie mam wykształcenia, ale chcę być wychowawcą i oficerem, czemu nie skoro DG może wszystko". Zresztą tego typu cuda to tylko w CZ, w jednostkach raczej rzadkość, a już w ochronie to w ogóle.