05-12-2021, 20:25
(05-12-2021, 14:13 )szfager napisał(a):(05-12-2021, 11:57 )Prison_Officer napisał(a):Zapomoga nie jest za tylko NA(05-12-2021, 11:50 )szfager napisał(a):(04-12-2021, 11:44 )TomaszBiałystok napisał(a): W październiku byłem na zwolnieniu około 17 dni . Lekarz zakwalifikował to jako infekcję , ale po leczeniu gdy zdawałem krew zrobiłem test na przeciwciała COVID. Posiadam dokument ,iż mam 39.000 przeciwciał czyli to nie była infekcja tylko COVID. Dodatkowo zaraziłem tym gównem żonę i dzieci.Opisz sytuację Dyrektorowi i poproś o zapomogę na święta
W pracy twierdzą że mi się nagroda nie należy nie kwalifikują tego 17 dniowego zwolnienia jako na COVID . Dodatkowo wcześniej brałem zwolnienie więc dostanę 0 złotych 0 groszy od służby na święta . CO MAM ROBIĆ ?
Żaden dyrektor nie da zapomogi za 17 dni zwolnienia lekarskiego.
Nie wiem co znaczy "NA", ale proponuję się zapoznać się z art. 204 ustawy o SW. Wg mnie ciężko będzie uzasadnić znaczne pogorszenie warunków bytowych w związku z 17 dniami choroby.
Art. 204. [Bezzwrotna zapomoga pieniężna]
1.
Funkcjonariuszowi, którego warunki bytowe uległy znacznemu pogorszeniu, w szczególności w związku ze zdarzeniami losowymi, długotrwałą chorobą własną lub członka rodziny, śmiercią członka rodziny, można przyznać bezzwrotną zapomogę pieniężną.
2.
Przy przyznawaniu zapomogi pieniężnej należy brać pod uwagę wszystkie okoliczności mające wpływ na sytuację materialną funkcjonariusza i jego rodziny.