07-12-2021, 7:56
(06-12-2021, 22:54 )JeszczeTrochę napisał(a):(06-12-2021, 19:28 )szfager napisał(a):A ja się wtrącę , może mylę pojęcia ale sam korzystałem z tego i wiem że szychy też korzystają np. Na nowe opony lub na węgiel. U mnie się to nazywa bezzwrotna pożyczka i jest przyznawana raz w roku. Nie chcę szukać i nie zamierzam szukać odpowiedniego paragrafu bo mi się poprostu nie chce. Pozdrawiam(05-12-2021, 20:00 )Prison_Officer napisał(a):(05-12-2021, 14:05 )szfager napisał(a):(05-12-2021, 11:58 )Prison_Officer napisał(a): Służba więzienna NIE POSIADA funduszu socjalnego.Poszukaj w biuletynie informacji publicznej Rocznego Bilansu swojej jednostki, który jest składany do końca lutego a później się wypowiedź na temat
Kolego, Fundusz Socjalny posiadają emeryci i renciści oraz pracownicy cywilni. Funkcjonariusze nie posiadają takiego funduszu.
Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości z dnia 22 marca 1995 r. w sprawie sposobu tworzenia i gromadzenia środków zakładowego funduszu świadczeń socjalnych dla pracowników zatrudnionych w jednostkach sfery budżetowej więziennictwa, nie będących funkcjonariuszami Służby Więziennej, oraz wysokości odpisu na ten fundusz.
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI z dnia 23 listopada 2018 r. w sprawie funduszu socjalnego emerytów i rencistów Służby Więziennej oraz członków ich rodzin.
Jeśli znajdziesz informację na ten temat, który będzie dotyczył f-szy to przyznam Ci rację.
art 193.1 pkt 3 uSW przyznawaj rację jak chcesz myślę, że spór bez sensu - korzystałem, a zresztą pisałeś ,,służba więzienna NIE POSIADA..."
Nie rozmawiawiamy o zapomogach, bo te są w naszej służbie, tylko o tym, że w SW nie ma funduszu socjalnego.