07-12-2021, 8:16
(06-12-2021, 15:00 )Nie plecak napisał(a):(05-12-2021, 19:43 )Prison_Officer napisał(a):(05-12-2021, 12:47 )MdR napisał(a):(05-12-2021, 7:48 )MdR napisał(a):(04-12-2021, 11:44 )TomaszBiałystok napisał(a): W październiku byłem na zwolnieniu około 17 dni . Lekarz zakwalifikował to jako infekcję , ale po leczeniu gdy zdawałem krew zrobiłem test na przeciwciała COVID. Posiadam dokument ,iż mam 39.000 przeciwciał czyli to nie była infekcja tylko COVID. Dodatkowo zaraziłem tym gównem żonę i dzieci.
W pracy twierdzą że mi się nagroda nie należy nie kwalifikują tego 17 dniowego zwolnienia jako na COVID . Dodatkowo wcześniej brałem zwolnienie więc dostanę 0 złotych 0 groszy od służby na święta . CO MAM ROBIĆ ?
Z nagrodami i dodatkami zawsze jest to samo. Trudno tu o sprawiedliwy podział. Są fusze których nieobecność kilku dniowa jest odczuwalna w jednostce. Są tacy którzy są praktycznie niezastepowalni z racji charakteru wykonywanych obowiązków. I co z tego że taki fusz był na chorobowym nawet i 2 mce jak w tym czasie odbierał po kilka telefonów dziennie z prośbą o pomoc zdalną.
Dla tych fuszy taki podział nagród będzie demotywujacy.
W moim pierwszym miejscu pracy wysokosc premii rocznych była zależna od przepracowanych miesięcy. Nikt nie miał pretensji. Więcej chorowałeś, mniej dostałeś. Sprawiedliwie. Nie wiem jaki problem na stałe tą zasadę/model wprowadzić w SW.
"Więcej chorowałeś, mniej dostałeś" to zupełnie co innego niż trochę chorowałeś, nic nie dostaniesz.
Jak Wam zademonstruje podział dodatków :
1)Zero L-4 -max
2)30 dni L-4 -70%
3)3 miesiące L-4- 50%
4)6 miesięcy L-4-30%
5) Powyżej 6 miesięcy L-4 symboliczne 10%
I jak podoba Wam się taki podział?
Ja bym poszedł o krok dalej i z pieniędzy, które zostaną zaoszczędzone na tych procentach wypłaciłbym dodatkowo np. 10% dodatek do nagrody osobom, które mają udokumentowany w aktach lub protokołach sukces. Mam na myśli np. tych co dostali urlop nagrodowy za coś, co mają sukces w wykryciu bądź udaremnieniu przedostania się narkotyków, telefonu, itd. Takie drobnostki motywują do dalszej pracy.