07-12-2021, 13:56
(06-12-2021, 11:47 )Człowiek z lasu napisał(a):Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Jak mawiał mój kolega każdy oddział ma swój krzyż i pasuje to również do działów.(05-12-2021, 20:28 )marek123578 napisał(a): Nawet general przyznał że na pierwszej lini służba jest najtrudniejsza. Myśle że czas iść krok dalej. Pracujemy cały rok. Czas by za pracę na pierwszej lini fsze byli nagradzani cały rok. Czas coś zmienić. Nie może być tak że fsz w administracji na dzień dobry ma większą podstawę niż oddzialowi z 10, 15 letnim stażem tylko dlatego ze ma stanowisko oficerskie. Po paru latach zarobki są tam już większe niż po 15 na oddziale. To jest patologia w służbie. Pamiętam był kiedyś dodatek za pracę na 1 lini. Mam nadzieje że modernizacja obejmie również ten temat.
A starał się Pan chociaz raz zmienić dział? Ma Pan pojecie jak wygląda praca w ewidencji, penicie czy kwaterunku? Ja mam pracowałem w ochronie i powiem tyle, czasem żałuję że zmieniłem dział. Odpowiedzialność, biurokracja, nagonka, presja czasem większa jak na oddziale a wiem co mówię bo pracowałem. Także nabrałem szacunku do pracy innych działów, a ty czy ktoś inny, czy tamten pracował? Jak nie to niech się nie wypowiada jak nie ma pojęcia o tej pracy