07-12-2021, 20:44
(07-12-2021, 19:03 )klawisz-weteran napisał(a): Proszę administratora o odpowiedź na takie pytanie , jeżeli styczeń, luty 2022 otrzymam orzeczenie komisji lekarskiej o związku mojej choroby ze służbą to czy mogę się ubiegać o wypłatę nagrody z grudnia 2021
Ja mogę tylko wyrazić swoją opinię, podpartą doświadczeniem, która niestety nie będzie miała żadnego wpływu, ani znaczenia. Decyzję w kwestii wypłaty środków finansowych podejmuje Dyrektor jednostki organizacyjnej (czyt. Dyrektor Generalny SW ). Pana przypadek jest indywidualny i uważam, że w takich sytuacjach, gdy funkcjonariusz czeka na orzeczenie przez komisję w związku z podejrzeniem związku choroby ze służbą kierownik jednostki powinien zabezpieczyć pieniądze na ewentualną wypłatę w przypadku orzeczenia przez komisję związku choroby ze służbą lub przy najbliższej okazji powinien mieć Pan tą nagrodę powiększoną o kwotę, którą Pan nie dostał. Niestety pismo Dyrektora Generalnego nie zezwala na indywidualne podejście do spraw przez Dyrektorów jednostek, co uważam za absurdalne.