07-12-2021, 20:57
(07-12-2021, 20:44 )Administrator napisał(a):(07-12-2021, 19:03 )klawisz-weteran napisał(a): Proszę administratora o odpowiedź na takie pytanie , jeżeli styczeń, luty 2022 otrzymam orzeczenie komisji lekarskiej o związku mojej choroby ze służbą to czy mogę się ubiegać o wypłatę nagrody z grudnia 2021
Ja mogę tylko wyrazić swoją opinię, podpartą doświadczeniem, która niestety nie będzie miała żadnego wpływu, ani znaczenia. Decyzję w kwestii wypłaty środków finansowych podejmuje Dyrektor jednostki organizacyjnej (czyt. Dyrektor Generalny SW ). Pana przypadek jest indywidualny i uważam, że w takich sytuacjach, gdy funkcjonariusz czeka na orzeczenie przez komisję w związku z podejrzeniem związku choroby ze służbą kierownik jednostki powinien zabezpieczyć pieniądze na ewentualną wypłatę w przypadku orzeczenia przez komisję związku choroby ze służbą lub przy najbliższej okazji powinien mieć Pan tą nagrodę powiększoną o kwotę, którą Pan nie dostał. Niestety pismo Dyrektora Generalnego nie zezwala na indywidualne podejście do spraw przez Dyrektorów jednostek, co uważam za absurdalne.
Może się pan ubiegać, ale pan nie dostanie. Pula środków na nagrody w 2021 zostanie wykorzystana, a w roku przyszłym będzie nowa pula.