08-12-2021, 19:58
(08-12-2021, 17:09 )SWOK napisał(a): Witam. W sprawie szczepień. Ja się zaszczepiłem. Wybrałem taki zawód to jestem świadomy też obowiązków. Przecież każdy ma wybór czy to jest to co chce robić. Ja jestem zadowolony. Na rynku pracy u prywatnego practically nie ma kokosów i też szacunku jaki każdy by chciał mieć. I emerytura po 65 latach, a wygania cały czas duże. czasem nie szanujemy tego co mamy.
Szczepienie nie było obowiązkiem przy wstępowaniu do służby.
Po drugie przecież nie piętnuje osób zaszczepionych.
Po wtóre interesuje mnie ile sczepionek będzie trzeba przyjąć bo nikt nie może mi tego wyjaśnić. Czy osoby dwukrotnie zaszczepione są jeszcze w pełni zaszczepione czy już nie i ect.
Po trzecie mam nie porównajmy służby z pracą u kultowego prywaciaza. Mam prawa emerytalne więc w razie czego mogę odejść, tylko nie chciałbym podejmowac decyzji w niewiedzy.
Po czwarte realnie patrząc to funkcjonariusze są największym źródłem zakażeń przecież panicze nigdzie nie wychodzą a odwiedziny są marginalne.
Więc nasuwa się pytanie kogo "władza " chce chronić i jakim lub czyim kosztem
Proszę nie czytać tego że złośliwością bo nie to było moja intencją. A jak kogoś uraziłem to przepraszam.