09-12-2021, 10:42
(08-12-2021, 18:53 )Człowiek z lasu napisał(a):(08-12-2021, 17:09 )SWOK napisał(a): Witam. W sprawie szczepień. Ja się zaszczepiłem. Wybrałem taki zawód to jestem świadomy też obowiązków. Przecież każdy ma wybór czy to jest to co chce robić. Ja jestem zadowolony. Na rynku pracy u prywatnego practically nie ma kokosów i też szacunku jaki każdy by chciał mieć. I emerytura po 65 latach, a wygania cały czas duże. czasem nie szanujemy tego co mamy.
I co się zmieniło od zeszłego roku w związku z tym że się zapreparowales? Bo to nie szczepionka a preparat a ty jesteś jej testerem w fazie eksperymentu. Nosisz nadal maskę która nic nie daje, trzymasz dystans ale nie do siebie, dezynfekujesz się co weekend? Masz ograniczenia wszedzie. Zakażeń jest więcej niż w tamtym roku w tym okresie a wyszczepialnosc większa, więc co ci to dało? Co dało Islandia prawie 100% wyszczepialnosc, UK 80% Izrael też a zachorowalność i śmiertelność większa niż rok temu. Szczepicie się 2 dawkami, 3 a teraz kolejna bo taka odmiana i taka, co wam to daje? Osoby które dały sobie wbić ten preparat chorują, zarazaja więc wal śmiało na kolejne i bądź z tego dumny króliku doświadczalny może kiedyś dostaniesz te 100 tys co rząd gwarantuje w razie nopu ale ci tego nie życzę, żyj w zdrowiu
UK: liczba ludności - 67,22 miliona
zgony z powodu Covid na dzień 8 grudnia - 161
PL: liczba ludności - 37,95 miliona
zgony z powodu Covid - na dzień 8 grudnia - 591
Ale szczepionki nic dają
Żadna szczepionka nie chroni przed zarażeniem, ale drastycznie zmniejsza ryzyko śmierci.