21-11-2018, 13:57
Proszę przeczytajcie i czy też tak uważacie. Wiedziałem że taka reakcja będzie na zapis że przeciętnie 655zł brutto. Nie dziwi mnie to .Będziemy musieli wytłumaczyć sobie dosadnie na własnym podwórku co o tym myślimy. Uważam, że kierownik działu dostaje już większe pieniądze z puli pod tytułem " za zajmowane stanowisko" dyrektor także z tej puli za stanowisko dyrektora. Odziałowy dostaje pieniadze z tej puli za etat oddziałowego. I tu różnice powinny się kończyć. Podwyżka do uposażenia zasadniczego powinna być dla wszystkich taka sama. Koniec kropka. Już wystarczy że dodatek motywacyjny jest bez sensu przyznawany. Kapral miesiąc po szkółce ma 400zł , a starszy oddziałowy podoficer 20 lat na oddziale też 400zł. chore chore chore. Tyle lat i decydenci po studiach magistry , inżyniery, doktory i co tam jeszcze i nie potraficie uzgodnić jak sprawiedliwie te dodatki dawać. Lizodupstwo, kolesiostwo, cwaniactwo bardziej ma znaczenie niż rzeczywiste faktyczne ciężkie, wymagające , wyczerpujące nawet nie tyle fizycznie co psychicznie wykonywanie obowiązków. Jak to się nie zmieni to dalej będzie lipa, Tyle lat bez podwyżek i myslicie że oddziałowy dostanie cztery stówy i zemdleje ze szczęścia? Raczej jak się dowie, że w administracji porucznik który pieniądze wypłaca w kasie dostał 800zł to go szlag trafi jasny najjaśniejszy. I pójdzie na emeryture . 400zł to jest dniówka pracy za granicą, albo trzy dni w Polsce jak się zaprawe glazurnikowi rozrobi i przyniesie i płytki docina. Także czekam z niecierpliwością i zobacze jak osoby odpowiedzialne w Służbie więziennej podzielą te pieniądze.