05-01-2022, 18:58
(05-01-2022, 11:35 )Szczęśliwy napisał(a):Chłopcy, po pierwsze nie płaczę (napisałem, że jestem wkur..., a to nie to samo - czytajcie ze zrozumieniem), po drugie nikt mnie nie dojeżdżał bo skazanego widziałem jak wyrzucał śmieci z mojego biura, po trzecie nie napisałem, że ten co chce popracować pow. 15 lat to baran, bo mam szacunek do ludzi. Ci co odchodzą po 15 latach mają już nagraną robotę w cywilu i najczęściej nie mają jeszcze 40lat.(05-01-2022, 7:59 )Marmurowy napisał(a):Jedź z nim bo to zwykły narzekacz, w pudle to na bank dojeżdżał go co większy skazany i potrafił tylko straszyć wnioskiem dyscyplinarnym hihi(04-01-2022, 15:37 )robs napisał(a):drogi kolego, stań przed ścianą, weź rozbieg i biegnij, aż poczujesz. Według Ciebie każdy kto został i chciał uczciwie popracować więcej niż 15 lat to baran, a Ty jesteś supcio, kozak i cwaniak bo odszedłeś i "widziałeś co się dzieje" - pewnie byłeś dojeżdżany i nie umiałeś sobie poradzić w służbie, a teraz rzniesz kozaka. Równie dobrze mogę napisać po Twojemu, czyli trzeba było nie odchodzić i byś nie płakał, że Ci z emki zabrali.(04-01-2022, 14:26 )Marmurowy napisał(a):Kolego Marmurowy, to że nie odszedłeś w porę, to nie wina kolegi Kroko, tylko Twoja. Ja też chciałem jeszcze porobić, ale widząc co się dzieje, odszedłem na emkę w lutum 2020 roku. Za mną dwie waloryzacje, za chwilę trzecia, ale ...(03-01-2022, 16:47 )kroko napisał(a): Witam!Teraz żeby mieć 5k brutto emki to trzeba orać 25 lat. Dostałeś jeszcze dodatek to się ciesz zamiast jęczeć. Co mają powiedzieć ludzie, którzy robią już 20 lat i nie odeszli "bo chcieli mieć lepszą emkę" wydymali ich i muszę ciułać jeszcze kilka dodatkowych lat
Do odchodzących na emeryturę, musicie ją troszkę obniżyć. Polski Nieład was oskubie.
Właśnie otrzymałem emeryturę jest teraz niższa o 75 zł czyli rocznie 900 zł w plecy. Jednak to nie koniec w marcu dostanę rewaloryzację więc skroją mnie jeszcze bardziej, średnio wychodzi to za każde 500 zł brutto kroją 40 zł netto. A jeszcze po drodze może być 13 więc następne krojenie. 14 jest dla elektoratu jedynie słusznego więc na to się nie załapiemy.
Tak że życzę wszystkim aby przechodząc na emkę, nie przekraczali kwoty 4920 brutto, bo inaczej skurczony Janosik was wykasuje.
Polski ład upieprzył mi 164 zł i nie jęczę. Jestem wkur... czony na PISowskie rządy. Ty mogłeś odejść ze służby z podniesionym na koniec dodatkiem, ale chciałeś jeszcze więcej % do emki. Poniekąd słusznie, ale nie z tą ekipą.
Ja nie miałem żadnego wpływu na to, że ukradli z mojej ciężko wypracowanej emerytury prawie 2000 zł rocznie.
Jedyną moją "winą" jest to, że wypracowałem sobie emeryturę powyżej 5000 zł brutto.
Wy, którzy czekacie aż wyrosną gruszki na wierzbie, miejcie się na baczności i ............ uciekajcie do cywila.
Bardziej myślałem o takich co chcieli po 20 latach jeszcze zarobić "procent albo dwa". Jak to ktoś napisał wcześniej - chytry dwa razy traci.
Miłego ciułania.