13-01-2022, 19:21
(13-01-2022, 8:42 )Prison_Officer napisał(a):CO TY MI OFICERKU WYJEŻDŻASZ Z ART.102 JEŻELI SAM POBIERAM ŚWIADCZENIE ROCZNE I JEST MNIEJSZE O KILKASET ZŁOTYCH OD UPOSAŻENIA JAKIE POBIERAŁEM JAK BYŁEM W CZYNNEJ SLUZBIE. ZAPYTAJ SIĘ W FINANSACH W SWOIM KRYMINALE TO CI WYTŁUMACZĄ ,ŻE POBIERANE JEST WIĘCEJ NA SKŁADKĘ ZDROWOTNĄ I NIGDY NIE BĘDZIESZ MIAŁ TAKIEJ SAMEJ KASY JAK DOSTAWAŁES UPOSAŻENIA!!!!(12-01-2022, 21:57 )bolo napisał(a):(12-01-2022, 16:14 )Prison_Officer napisał(a):MYLISZ SIĘ OFICERKU ZABIERAJĄ ZE ŚWIADCZENIA ROCZNEGO I NIE MASZ JAK TO OKREŚLASZ TAKIEGO SAMEGO ŚWIADCZENIA ROCZNEGO JAK OSTATNIE UPOSAŻENIE. I NIE PISZ TAKICH BREDNI JEŻELI NIE POBIERASZ ŚWIADCZENIA ROCZNEGO!!!(11-01-2022, 21:58 )Funkcjonariusz777 napisał(a):(11-01-2022, 15:33 )bolo napisał(a): NIE RYCZAŁT TYLKO ZABIERAJĄ NA TZW. SKŁADKĘ ZDROWOTNĄ, KTÓRĄ PŁACISZ JAKBYŚ BYŁ NA EMERYTURZE. PRZY 4100 NETTO ZABIERAJĄ JAKIEŚ 600 ZŁ . PRZEZ 12 MIESIĘCY I TAK ZYSKASZ JAKBYŚ MIAŁ IŚĆ NA SAMĄ EMERYTURĘ. W TYM ROKU MOŻNA BĘDZIE JESZCZE ODLICZYĆ OD PODATKU SKŁADKI ZA 2021 ROK.
Nic nie zabierają, bo kwota netto jest już z odliczonymi podatkami i składkami. Nie ma czegoś takiego jak kwota netto minus składka zdrowotna. Świadczenie roczne jest takie samo jak ostatnie uposażenie, od którego już jest odjęta składka zdrowotna.
Art. 102.
1. Funkcjonariuszowi w służbie stałej, zwolnionemu ze służby na podstawie art. 96 ust. 2 pkt 3 i 4, oraz funkcjonariuszowi, którego stosunek służbowy wygasł na podstawie art. 97 ust. 1 pkt 1, wypłaca się co miesiąc przez okres roku po zwolnieniu ze Służby Więziennej świadczenie pieniężne w wysokości odpowiadającej uposażeniu zasadniczemu wraz z dodatkami o charakterze stałym, pobieranemu na ostatnio zajmowanym stanowisku służbowym. Świadczenie to wypłaca się również funkcjonariuszowi w służbie stałej, zwolnionemu na podstawie art.
96 ust. 1 pkt 2, w przypadku gdy wypełnia on jednocześnie przesłanki, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 3.
Art. 97.
1. Stosunek służbowy funkcjonariusza wygasa w przypadku:
1) ostatecznego orzeczenia przez komisję lekarską całkowitej niezdolności do
służby;