17-01-2022, 12:20
(16-01-2022, 19:17 )Ślepy mnich napisał(a):(16-01-2022, 17:54 )grzyb napisał(a): Chłopie nie pisz bzdur!
To próba skłócenia ludzi.
Moja żona jest jedyną osobą jaką znam której polski ład dołożył. Zyskała ok 130zl jest nauczycielem kontraktowym w szkole podstawowej, wyrabia ok 1.5etatu za co dostaje mniej więcej 2900 netto! A bym zapomniał że staż na pracy 9lat.
Kochany grzybie... akurat mam dużo znajomych w gronie nauczycielskim bo w pewnym sensie z nimi współpracuje i zgadzam się z tym co piszesz. Kontraktowy ma tyle co mówisz. Ale popytaj żony dokładnie bo największy przeskok jest z właśnie kontraktowego na mianowanego a jest jeszcze dyplomowany o którym pisałem. Zwykły dyplomowany z nadgodzinami ma około 7k brutto. Popytaj. A ja Ci tu napisałem o 1,5 etatu plus jeszcze nadgodziny na dyplomowanym. Popytaj posprawdzaj oczy Ci się otworzą. No chyba że jesteś z ministerstwa z tej komórki co to zakłamują rzeczywistość w mediach społecznościowych albo z cezetu. Nic mnie już nie zdziwi.
Kolego ale piszesz o wypłatach na wysokich stanowiskach czy stopniach awansu. To jakbyś pisał o naszych specjalistach czy nawet kierownikach komórek org. Do tego jakby można było w służbie zwiększyć godziny do 1,5 etatu to i Ty ja mielibyśmy około 10 k brutto! Piszesz do oddziałowych i strażników więc porównuj z kontraktowym czy mianowanym na jednym etacie.