18-01-2022, 12:35
(18-01-2022, 11:26 )Prison_Officer napisał(a):(17-01-2022, 18:15 )szfager napisał(a):(17-01-2022, 15:56 )Prison_Officer napisał(a):A art 15a to nie prawa nabyte, nie zmienia się dystansu w trakcie biegu ?(17-01-2022, 12:37 )Oficer napisał(a):(16-01-2022, 21:38 )robs napisał(a): Podobno 60 f-szy rzuciło papierami, co się dzieje? Ktoś wie coś więcej? A generał mówił, że nic nie wie o zmianach.
Info z Wawy to , że wprowadzają niebawem inne zmodernizowane obliczanie emerytury w SW, tak żeby ludzie tyrali przynajmniej do 25 lat służby za emke 3 - 4 tys. Jak ktoś odejdzie przed 25 lat słuzby to będzie miał jakieś ochłapy. Dobre czasy w SW minęły.
Praw nabytych nie powinni nam zabrać.
No może masz rację.
Panowie ustawa emerytalna obowiązuje do końca 2024 roku i jest taka sama dla policji SW i innych służb mundurowych. Jak by coś mieli zmieniać to wszystkich by obowiązywało, także nie siejmy paniki bo nic dobrego z tego nie wychodzi. Z drugiej strony jak zostałem zatrudniony na jakiś tam zasadach to czemu mają mi je teraz zmieniać. Wystarczy, że oszukali mnie z dodatkami na odejście ale niestety na razie jest to nie do przeskoczenia. Wiem tylko jedno, że jeśli odejdę z służby to z prawnikami będziemy występować na drogę sądową z Służbą więzienna bo nie podaruję im pewnych rzeczy, a już na pewno moich składek w zusie. Prawda jest taka, że ta firma powinna świecić uczciwością, a na każdym kroku nas oszukują.