05-02-2022, 12:32
(03-02-2022, 16:31 )Administrator napisał(a):(03-02-2022, 12:02 )Książkowymol napisał(a): Dzień dobry. Panie administratorze ustawa budżetowa została podpisana przez p. Prezydenta. Czy w związku z tym możemy liczyć na uruchomienie podwyżek, czy nadal musimy czekać na dogadanie się stron związkowych ze zwierzchnikami SW?
W dniu jutrzejszym odbędzie się w tej sprawie spotkanie w Ministerstwie Sprawiedliwości.
Przepraszam, że mam ochotę przekląć, kuź.....a nie mamy podwyżek bo związki nie potrafią się dogadać?!
Związki reprezentujące funkcjonariuszy! Wygląda jakby obraziły się na siebie - co to ma znaczyć!
Panowie reprezentujecie funkcjonariuszy i pracowników SW!
Na tej stronie (oraz stronie innych związków) powinny być ujawnione żądania Pana Tuły, reprezentującego jeden związek i Pana Kołodziejskiego reprezentującego drugi związek,
z objaśnieniami co i jak, byśmy wiedzieli o co biega w waszych " propozycjach i negocjacjach"z kierującymi SW i ich propozycjami.
To my funkcjonariusze powinniśmy wskazać na tę formę podwyżek która była by najlepsza, np w formie sondy lub czegoś podobnego - wiem utopia.
Niestety p. przewodniczący NSZZFiPW, trzeba oddać kawałek tortu innym związkom, nic pan nie zmieni, nowe będą się tworzyć,
rosnąć w siłę, zmieniać się będą relacje między związkami a przełożonymi.
Reprezentowanie wszystkich funkcjonariuszy tylko przez NSZZFiPW już minął, czy to lepiej czy gorzej czas pokaże.
Biada nam jednak, gdy powstaną jeszcze ze trzy różne związki, wtedy to już napewno się nie dogadacie.
Nie mam na celu obrażanie kogokolwiek, lecz jesteśmy już naprawdę zdenerwowani i sfrustrowani tą całą sytuacją.