06-02-2022, 22:17
(06-02-2022, 11:49 )greg0026 napisał(a):(04-02-2022, 20:46 )Amarena napisał(a):W mojej zadeklarowało się 16 osób ( 15% DO) + 5 chłopaków czeka na umowy stałe i mówi służbie BB - . W okręgu nie ma już raczej czego zamykać, rekrutacji praktycznie nie ma, bo jeśli ktoś ma do wyboru służbę w Policji czy Wojsku, gdzie na starcie ma 700 - 1000 zł więcej to nie mamy o czym rozmawiać, obecnie zgłaszają się prawie wyłącznie kobiety.(04-02-2022, 14:27 )Nie plecak napisał(a): Ile u Was w jednostkach idzie osób na emkę,tak pytam bo moje pudło będzie chyba mistrzem Polski 2022 -w tym roku około 25 osób a prawie 30 na przełomie 2021/22 mówi baj baj SW i reformie SW hahaha.Pozdro z Pomorza, cywilu witaj ponownie ach...W mojej puszce w lubuskiem też ponad 20 osób. Szczęśliwie też żegnam się z SW
Jeśli będą dojeżdżać dodatkowymi obowiązkami tych którzy pozostaną, może być nieciekawie, już teraz atmosfera jest grobowa, panuje marazm i zniechęcenie, ludzie traktują służbę jak zwykłą robotę byle odwalić swoje i do domu, ale trudno się dziwić , traktują służbę w sposób jaki ona traktuje ich.
Oszukiwać na godzinach, okrajać dodatki i premię, blokować bez powodu awanse, wymyślać bzdurne i nie logiczne zarządzenia i udawać przed ministerstwem że wszystko jest pięknie i cudowne, nieprzerwane pasmo sukcesów Najważniejsze że osadzeni pracują i fundusz sprawiedliwości się napełnia, oddajemy krew, zbijamy karmniki dla ptaków i h.. wie co tam jeszcze.
Niestety, nie ma szans na zmiany bo nikt prócz nas nie widzi jak to wszystko wygląda na prawdę. Dla świata zewnętrznego jesteśmy jak Yeti, ponoć jest ale nikt go nie widuje. W mediach jesteśmy obecni gdy dochodzi do korupcji, ucieczki, bądź jakiegoś spektralnego samobójstwa. Właśnie w tym leży upatrywać słabość naszych związków zawodowych. W dzisiejszym świecie media są potężnym środkiem nacisku, a my nie potrafimy z tego zrobić użytku. Myślę że jeśli do każdego normalnie myślącego człowieka w tym kraju dotarł by przekaz, że w tak poważnej państwowej instytucji dzieją się takie szopki, zaczęły by padać niewygodne pytania, na które politycy są szczególnie drażliwi. I nie chodzi mi o jakieś posty na FB, lub portalach typu onet, lecz o media ogólnokrajowe, prasa +telewizja - myślę że kogoś by to zainteresowało. Może tu należy szukać powodzenia w walce o lepsze jutro dla naszej formacji.
pozdrawiam
Zgadzam się z Tobą w 100%. Trzeba poszukać jakiegoś dziennikarza, napisać do kilku stacji, ktoś może załapie temat i zobaczy co tu się odp....la i zrobi jakiś reportaż. Żenujące to wszystko co się wokół Nas dzieje... dno dna!