12-02-2022, 6:31
(11-02-2022, 18:16 )tom napisał(a): [quote="pablopablo11@interia.pl" pid='12866'
Ja mam dorosnąć? Kpiny sobie robię? Doczytałes druga część mojej wypowiedzi? A Ty co zaproponowałes? Krzyk? Weź się zamknij w toalecie i krzycz dalej, na pewno ktoś to weźmie pod uwagę.... Wypisujesz oczywiste rzeczy i to jest przejaw Twojej dorosłości? Co zaproponowałes Ty? Nic.... Krzycz dalej w kiblu, na pewno ktoś zareaguje :)
Piszę rzeczy oczywiste, ale chyba nawet takich nie ogarniasz? Jedynym wyjściem jest sztywny strajk. Ale nie taki jak z ostatnim L4, kiedy część ludzi strajkowała, a tacy jak ty siedzieli w twoim ulubionym kiblu bo mieli sraczkę że strachu, a w grudniu cieszyli się, że dostali nagrody naszym kosztem. Strajk musi być o takim zasięgu i takiej długości, że nawet jak znajdzie się 30% łamistrajków, to po kilku tygodniach nie dadzą rady i też pójdą do psychiatry po zwolnienie. Jak potrafisz to dopowiedz sobie kto musi to zorganizować.
A jeśli tak bardzo wierzysz w nasze słońca narodu, albo w gazety to iż do swojego ulubionego kibla, tam jest taka duża słuchawka, nachyl się i bo poskarż jak ci źle. Ci dobrzy ludzie na pewno pomogą nam wszystkim, przecież im zależy tylko na dobru ludzi.
[/quote]
To w zeszłym roku był jakis strajk l4?
Chyba w snach, a to ze w jednym zakładzie połowa poszła na zwolnienie, to był protest wobec praktyk kierownictwa tej jednostki. Po prostu było tam źle i ludzie się wkurzyli. Nie była to żadna ogólnopolska akcja.
Ogólnopolskie to było oddawanie krwi. Poszło może osiem osób w skali Polski, nie licząc związkowców.
Taki jest protest sw.