12-02-2022, 15:26
(12-02-2022, 12:12 )Świeżak napisał(a):(12-02-2022, 9:48 )Administrator napisał(a):(11-02-2022, 20:03 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):(11-02-2022, 18:36 )Wtff napisał(a):(11-02-2022, 9:12 )Książkowymol napisał(a): Dzień dobry. Rozpocznę mój post tak "oj wkur......cie ludzi". Panie administratorze co to ma być? Porozumienie? Żaden zapis tego porozumienia nie trzyma się kupy. Tak duża ingerencja w składniki poborów , że głowa mała. Zapisy typu "strony deklarują", to tak jak bym panu obiecał coś ale nie do końca był przekonany, że słowa dotrzymam, kogo rozliczyć za te deklaracje. Mącicie ludziom w głowach, szereg zapisów, jak młody to tak, jak karany to tak, itp. Co jeśli funkcjonariusz ma dodatek służbowy na maxa, pełną wysługę to gdzie dołożycie?
Śmieszne, dziecinne, uwłaczające funkcjonariuszom i pracownikom SW, którzy ze wszystkich formacji mundurowych mają najwyższy procent kadry z wyższym wykształceniem.
Robicie sobie drwiny. Nie macie na wysługę cywilną to trzeba się przyznać, pomyliliśmy się w obliczeniach itp. Teraz to dopiero wkurzycie kadrę, jeden liczył mam cywila 15 i 20 służby, to będzie duża podwyżka, a tu lipa. Teraz czy ma dużo cywila czy wcale dostaną wszyscy (chyba) tą samą kwotę, bo tu dodadzą do wysługi a mniej do służbowego, kombinacji będzie bez liku. Co wy żeście narobili.
Mam nadzieje ze w sluzbie są mądrzy funkcjonariusze, którzy potrafią czytać ze zrozumieniem. Jak popatrzę na wpisy tutaj, to jednak w to wątpię.
Jak ameby.
Uznali podpisanie komunikatu ze spotkania za zgodę na podwyżki w formie zaproponowanej przed CZSW.
No ludzie czy wy jesteście normalni?
Mało tego, umknął wam pewien szczegół. Otóż tak wychwalany na Okiem Klawisza związek nszz Solidarność w ogóle nie pojawił się na spotkaniu.
Napisali, ze zderzył się wypadek losowy i chcieli je przełożyć. To już się kupy nie trzyma, wszyscy maja przyjść kiedy indziej, bo cos się stało?
To w okolicy nie było innych związkowców zeby ich tam wysłać?
Czy po prostu olali to spotkanie, mimo propagandy, ze walczą jak lwy o nasze podwyżki.
Jednak patrzac na podobne wpisy jak powyżej, to nie ma problemu. Czesiek jest zły i tyle.
Albo jeden z drugim pyta się kiedy bedą obiecane nagrody na luty. Kto wam je obiecał, bo raczej to była tylko propozycja związku, którą generał miał gdzieś.
Mam wiec nadzieje, ze takie bzdury piszą jedynie nieliczne osoby, którym lekarz źle przepisał leki, a ci normalni wstrzymują się na razie od zbędnych i głupich komentarzy.
Tak, w służbie są mądrzy funkcjonariusze, którzy umieją czytać.
[b]"Poniżej przedstawiamy wspólny komunikat Ministerstwa Sprawiedliwości, Centralnego Zarządu Służby Więziennej oraz Związków Zawodowych"[/b]
a niżej
"podpis przewodniczącego Czesława Tuły świadczy o zapoznaniu się z komunikatem"
To chyba Ty albo przewodniczący Cz. Tuła ma funkcjonariuszy za idiotów. Wydali wspólny komunikat? Wydanie wspólnego komunikatu oznacza mniej więcej, że strony dochodzą do porozumienia...Związek gdyby się całkiem nie zgodził, a tak powinien zrobić, to powinien wydać osobny komunikat, że na warunki zaproponowane się nie zgadza i wtedy byłby dyktat CZSW i Min. Sprawiedliwości... a tak firmują sposób wypłaty.. A teraz mydlą oczy, że podpis oznacza, że się zapoznał... Nie , podpis oznacza, że Cz. Tuła i związki wydały wspólny komunikat, który jest całkowicie sprzeczny z wolą funkcjonariuszy... i Cz. Tuła to firmuje
Powiem szczerze, że szczęka mi opadła. "Wydanie wspólnego komunikatu oznacza mniej więcej, że strony dochodzą do porozumienia...". Po prostu gratuluję i proponuję przed wyciągnięciem takich wniosków najpierw zapoznać się z treścią komunikatu.
Jeśli związek się nie zgadza na propozycję podziału podwyżek, to niech zaproponuje funkcjonariuszom kierunek akcji protestacyjnej.?????????
Lubię to!