17-02-2022, 11:38
(17-02-2022, 9:48 )Prison_Officer napisał(a):W mojej jednostce od zawsze tak było i jest. Chorujesz to nie dostaniesz ani złotówki no chyba , że jesteś plecaczkiem . Funkcjonariusze odchodzą na emeryturę z 400 zł dodatku mimo dobrej służby i braku postępowań. Teraz kaprale mają po 600 zł dodatku i więcej. Ze starymi nikt się nie liczy więc stąd moje pytanie.(16-02-2022, 18:37 )Amarena napisał(a):(16-02-2022, 18:26 )Administrator napisał(a):(16-02-2022, 16:38 )SZEREGOWY1 napisał(a):Spokojnie Panowie, 14 marca będzie kolejna Uchwała Nr-31-X/2022 w sprawie stanowiska ZG.... odnośnie naszych podwyżek, każda o takiej samej treści !!! w jednej i drugiej chwale nic się nie zmienia !!!(16-02-2022, 12:04 )Człowiek z lasu napisał(a): Szanowny Panie "Człowieku z lasu" proszę liczyć się ze słowami, bo nie będę sobie pozwalał na takie oszczerstwa z Pana strony. W dniu 15 lutego 2022 r. została przesłana do Ministra Sprawiedliwości Uchwała Nr-30-X/2022 Zarządu Głównego NSZZFiPW z dnia 14 lutego 2022 r, więc nieprawdą jest, że 15 lutego została wysłana Uchwała Nr-28-X/2022 Zarządu Głównego NSZZFiPW z dnia 18 stycznia 2022 r. Co do zaliczania lat z cywila do dodatku za wysługę lat, to nie tylko będzie to analogicznie, a zdecydowanie bardziej korzystnie w Służbie Więziennej jak w służbach mundurowych podległych MSWiA.Proszę wskazac w którym momencie skłamałem? Że 18 stycznia wyszło pismo a Pan pisze ze 14 lutego?
Tylko daty się zminiły !!!
Pytanie NAJWAŻNIEJSZE ! Dlaczego w dniu 19 stycznia 2022 roku zaraz na drugi dzień ZG NSZZFiPW nie wysłał Uchwały do Ministra tylko czekał miesiąc czasu ????? Proszę mi to jakoś sensownie wytłumaczyć!!!
Bardzo przepraszam, ale trudno jest mi się powstrzymać od (złośliwego) komentarza po Pana wpisie. Przykład Pana rozumowania idealnie pokazuje to, że nie skupia się Pan na treści pism tylko np. widząc podpis pod komunikatem stwierdza, że ktoś się na coś zgadza. Skąd taki wniosek, że Uchwała z 18 stycznia została wysłana do Ministra po miesiącu? Ciągle próbuję to w jak najprostszy sposób wytłumaczyć, ale widzę, że coś tam w głowie nie iskrzy. Napiszę to jeszcze raz najprościej jak mogę. Uchwała ZG NSZZFiPW z 18 stycznia 2022 roku została wysłana do Ministra Sprawiedliwości na drugi dzień jak i również Uchwała ZG NSZZFiPW z dnia 14 lutego 2022 roku została wysłana do Ministra Sprawiedliwości dnia następnego.
[/quote
Panie Administratorze, co z osobami czekającymi od miesięcy na komisje. Osoby te są na L4 . Czy oznacza to , że jeśli część podwyżki by poszła w dodatek służbowy nie otrzymaliby oni tej części ze względu na długie L4 ?
A od kiedy przebywanie na zwolnieniu lekarskim dyskwalifikuje od otrzymania dodatku?