17-02-2022, 17:33
(17-02-2022, 16:05 )anton napisał(a):Tu jak zwykle pajacowanie. 20 zł za 17 dojazdów do miejsca pełnienia służby? Ludzie zejdźcie na ziemię...(17-02-2022, 11:07 )Dziambdzia napisał(a):Powinno być wg stawek państwowego operatora kolejowego czyli PKP wtedy będzie najsprawiedliwiej. Skoro za przejazd jest wypłacane wg. stawek PKP to i dojazd powinien być tak samo traktowany. Z zastrzeżeniem że jeśli faktycznie dojeżdża PKP to powinien mieć zwrot 100% za bilet np miesięczny. Jeżeli takiego połącznie nie ma to wg tabelek PKP. Wszystko w temacie.(16-02-2022, 21:39 )Klawisz@ napisał(a):(16-02-2022, 16:54 )Jacua19 napisał(a): https://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/12356601
To jest legislacja ryczałtu za dojazd proszę o podanie na jakich zasadach jest to naliczane i skąd się biorą takie śmieszne kwoty
To ile wzrośnie za dojazd ? Bo nie mogę nic otworzyć.
Proponuje się ustalić następującą wysokość ryczałtu:
20 zł miesięcznic dla funkcjonariusza, którego miejsce zamieszkania znajduje się w odległości nieprzekraczającej 15 km od miejsca pełnienia służby;
35 zł miesięcznie dla funkcjonariusza, którego miejsce zamieszkania znajduje się w odległości powyżej 15 km do 30 km od miejsca pełnienia służby;
50 zł miesięcznie dla funkcjonariusza, którego miejsce zamieszkania znajduje się w odległości powyżej 30 km do 45 km od miejsca pełnienia służby;
70 zł miesięcznic dla funkcjonariusza, którego miejsce zamieszkania znajduje się w odległości przekraczającej 45 km od miejsca pełnienia służby.
Kolega ma bilet miesięczny bo dojeżdża do KPP i zwracają mu za to. Nie obchodzi ich czy jeździ PKP, prywatnym autem czy w ogóle ma bilet. Należy się za dojazd więc płacą. A tu jak zwykle cyrki. Nie wyssałem z palca bo jestem z nim po rozmowie na ten temat.
20 zł to powinno być ewentualnie za jednorazowy dojazd do jednostki.