30-11-2018, 12:42
(23-11-2018, 18:15 )Funkcjonariusz ZK Nr 1 Łódź napisał(a): WitamSłyszałem o waszym problemie w Łodzi- BRAVO za mocny kręgosłup i za to że pokazaliście że macie jaja. Mam nadzieję, że ten człowiek został adekwatnie potraktowany za swoje uczynki. Pamiętajcie jednostka w walce z systemem szybko jest eliminowana tylko w grupie jest siła. Powodzenia ZK nr. 1 ŁÓDŹ.
Chciałbym bardzo podziękować Przewodniczącemu Związku w Zakładzie Karnym Nr 1 w Łodzi koledze Markowi Miazkowi. Dzięki Niemu i Funkcjonariuszom, którzy odważyli się na piśmie poinformować o nadużyciach których dopuszczał się jeden dowódca zmiany doszło do zmiany i odsunięcia tego człowieka od służby w tej jednostce. Nie zmienia to faktu że przełożeni tego funkcjonariusza jeśli wiedzieli o jego zachowaniu też powinni się wytłumaczyć dlaczego to tolerowali (myślę że powiadomienie BSW i prokuratury powinno być koniczne).
Jeszcze raz dziękuję koleżankom i kolegom z ZK Nr 1 w Łodzi ( w tym przede wszystkim w służbie przygotowawczej ale tym starym też) za odwagę. Jest nadzieja że dzięki wam będzie mnie oraz innym chciało się jeszcze trochę popracować (a jeszcze trochę zostało ).
Proszę również innych funkcjonariuszy w innych jednostkach nie bójcie się informować o nieprawidłowościach właściwych osób. W jedności siła.
Pozdrawiam Funkcjonariusz ZK Nr 1 Łódź
,,Nie mogąc znaleźć sprawiedliwości znaleziono siłę” - Blaise Pascal
,, Należy dążyć do sprawiedliwości słowem i czynem” – Pitagoras
,,Prawdziwą sprawiedliwością jest przeżyć to co uczyniło się innym” - Arystoteles