22-02-2022, 14:43
(22-02-2022, 12:57 )MdR napisał(a):(22-02-2022, 10:39 )Funkcjonariusz11 napisał(a):Dobry pracownik jest w cenie od wielu już lat.(21-02-2022, 17:40 )Prison_Officer napisał(a):(21-02-2022, 10:22 )toyboy napisał(a):(21-02-2022, 7:50 )Prison_Officer napisał(a): Wszystko można zrozumieć, ale trochę Cię poniosło z tym, że "Odchodzac z tej pracy i tak musisz iść do kolejnej".
Ludzie po 40 latach w cywilu nierzadko mają mniej, niż ty będziesz miał po 15 latach, nie mówiąc już o 25.
TYLKO JEDNO MAŁE ALE, LUDZIE PRACUJĄ A NIE PEŁNA SŁUŻBĘ.
MAJA WOLNE NIEDZIELE, A NAWET SOBOTĘ, ŚWIĘTA
NIKT ICH NIE BUDZI O 4 W NOCY, ANI O INNEJ DZIWNEJ PORZE.
NIE WSPOMNĘ JAKICH MAMY PRZEŁOŻONYCH TAM NA SAMEJ GÓRZE
Taaa z pewnością mają wolne.
Zwłaszcza pielęgniarki, lekarze, piekarze, handlowcy (np. stacje paliw), apteki, kelnerzy i ... mogę tak bez końca. Oni pracują, a nie służą, mimo to mają dokładnie tak samo jak my, albo nawet gorzej, bo rozliczanie nadgodzin w niejednej prywatnej firmie woła o pomstę do nieba.
Tak trochę muszę się nie zgodzić z Pana teorią przeliczania godzin w prywatnej firmie. Na rynku pracy, pracy jest dużo, a pracowników mało także prywaciarze dbają o dobrych pracowników, a jak nie to pracownik odchodzi do konkurencyjnej firmy firmy. Trochę obserwuję tą sprawę bo u mnie w rodzinie są sami prywaciarze i widzę jak walczą o dobrego pracownika.
Tak, macie rację, ale mam rozeznanie w firmach zatrudniających pracowników w formie samozatrudnienia i tam np. nikogo nie interesują godziny. Ma być wykonana usługa, wystawiona faktura i reszta nikogo nie interesuje. To jest oczywiście przykład i nie wrzucam wszystkich do jednego worka.