10-03-2022, 0:22
(09-03-2022, 21:03 )Administrator napisał(a):(09-03-2022, 19:51 )merrell napisał(a): Najśmieszniejsze jest to, jak Pan T… się oburzył odnośnie do tego, jak solidarność napisała, że się zgodził na postulaty (wspólny komunikat) i co teraz minęło 2 tygodnie i wyszło, że nas wszystkich sprzedał, co teraz napisze? Pan Administrator nie tak dawno temu pisał, że lepiej wyjdziemy na cywilu, jak inne służby i co? Masakra jakaś
https://nszzfipw.org.pl/reakcja-na-klaml...rnosc.html
Została ostatnia szansa zatrzymania związkowców, jutro zobaczymy.
Proszę wskazać, gdzie jest napisane we wspólnym komunikacie, że NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa zgodził się na realizację podwyżki w formie proponowanej przez stronę służbową? A co do zaliczania pracy w cywilu do dodatku za wysługę lat, to powtórzę to jeszcze raz. Funkcjonariusze Służby Więziennej mają bardziej korzystne rozwiązania jak w służbach podległych MSWiA.
Ta lepiej?
Z kolegą przyjeliśmy się tego samego dnia 10.05.2012r. On nie ma cywila i w maju dostanie 5.% za wysługę a ja mam 11 lat cywila i na dzień 1.01.2022 wychodzi razem 20lat czyli dodatkowo powinno być15%. Tylko te 15% dostanę w podwyżce. A w maju gu..no. To samo stanowisko taki sam dodatek o "charakterze zmiennym" i za to że mam cywila to 120zł mniej niż kolega.
To gdzie tu jest lepiej ???