10-03-2022, 8:07
(09-03-2022, 21:03 )Administrator napisał(a): Proszę wskazać, gdzie jest napisane we wspólnym komunikacie, że NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa zgodził się na realizację podwyżki w formie proponowanej przez stronę służbową? A co do zaliczania pracy w cywilu do dodatku za wysługę lat, to powtórzę to jeszcze raz. Funkcjonariusze Służby Więziennej mają bardziej korzystne rozwiązania jak w służbach podległych MSWiA.
Panie Admin
wg obecnych na razie projektow to:
albo otrzymam podwyżkę (podwyżki) łącznie o 624zł brutto
albo doliczą mi cywila ktorego wypracowalem sobie tyrając od 18 roku zycia i mam to udokumentowane, a reszte dopchaja do stopnia te 208zł
zatem albo mam podwyzke albo cywila NIE JEST TAK KORZYSTNIE JAK W MSWiA !! gdzie niezaleznie od humorow wladzy dostali swoje podwyzki po rowno a doliczone maja lata wczesniejszej pracy
Dalej brak powiedzi na pytanie o przygotowanie pozwu, a czekam na odp na zasadzie:
1) tak jest zlecone
2) nie, nie jest zlecone bo ...
btw kadry w jednostce podstawowej stierdzily ze:
jak ktos niema w papierach lat cywila (bo jeszczenie doniosl swiadect) to jak teraz dostanie łącznie te 624 to w momencie gdy doniesie papiery - niech bedzie za 5lat - to proporcjonalnie obniza mu dodatek w czescie "B" a dolicza cywila - to nie powinno miec miejsca ale tak uslyszalem, ktos cos wiecej wie ?