11-03-2022, 11:53
(10-03-2022, 21:54 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):(10-03-2022, 21:44 )Administrator napisał(a):(10-03-2022, 16:10 )SZEREGOWY1 napisał(a): Administratorze, mam niewiele służby i chciałbym zapytać, które z tych składowych naszej podwyżki będą się wliczały do naszej emerytury? i co z tą kwotą dodatku modernizacyjnego, czy przestanie obowiązywać w 2025roku?
Wszystkie składniki wliczane będą do emerytury, czyli uposażenie zasadnicze wraz z dodatkami o charakterze stałym. Nic się w tej kwestii nie zmienia. Nie wiem skąd taki pomysł, że "kwota dodatku modernizacyjnego przestanie obowiązywać w 2025 roku"? Podwyżki od 2016 roku, również wynikały z ustawy modernizacyjnej. Idąc tym tokiem myślenia, to powinny obowiązywać do 2020 roku, ponieważ ustawa przestała obowiązywać. Przecież to absurd.
Widzę że przepis jeszcze nie został uchwalony, związki są niby przeciw tym rozwiązaniom podwyżkowym, a jednocześnie Administrator zaangażowany jest w wyjaśnienie nowych rozwiązań, czyli pełni role trochę rzecznika CZSW i Ministerstwa.... Trochę to żenujące, tak jak zachowanie pana Tuły przy podpisaniu komunikatu. Pan Tuła ma z tego jakieś osobiste korzyści żeby związek któremu przewodzi tłumaczył niekorzystne rozwiązania funkcjonariuszom?
Na prośbę użytkowników Księgi Gości staram się wyjaśnić i odpowiadać na pytania jak tylko potrafię, to jestem posądzany o "rzecznikowanie" stronie służbowej. Widzę, że jak nie odpisuję to jest źle a jak odpisuję to też jest źle. Nigdzie nie napisałem, że propozycja strony służbowej jest dobra, tylko próbuję wytłumaczyć na czym ona polega. Ale ma Pan rację, to nie jest rola administratora księgi gości odpowiadać na pytania, nie dotyczące moderowania. A co do podpisania komunikatu, to niech Pan się zapozna najpierw z jego treścią i zrozumie, zanim pozwoli sobie krytykować, bo to o Panu źle świadczy, że zwraca Pan większą uwagę na sam podpis, a nie skupia się Pan nad jego zrozumieniem.