11-03-2022, 17:55
(11-03-2022, 12:37 )Stefek napisał(a):(11-03-2022, 11:39 )Administrator napisał(a):Administratorze, czy nie możesz napisać wprost(prawdy), że Woś i cezet chcą nas oszukać w sprawiedliwym podziale podwyżek? Wszyscy tu dają upust swojego niezadowolenia z ich propozycji podwyżek. A my od nikogo nie mamy żadnego wsparcia, że racja jest po naszej stronie. Chociaż tyle byście dla nas zrobić i powiedzieć "tak Panie i Panowie macie rację, jak nie będzie tak jak chcemy to idziemy do Sądu domagać się sprawiedliwości".(10-03-2022, 22:12 )merrell napisał(a):(10-03-2022, 21:37 )Administrator napisał(a):No i masz tak wytłumaczone jak ze wspólnym stanowiskiem, „zapoznał się, a nie zgodził”. „Korzystne, ale nic nie skorzystasz”.(10-03-2022, 20:59 )eeedek4 napisał(a): Panie Administratorze proszę Pana o wyjaśnienie jeszcze raz (bo chyba jestem jakiś ułomny albo czegoś nie rozumiem) w którym momencie tej podwyżki skorzystam na tym ,że mam lata z cywila?!
Bo wygląda na to ,ze osoby które NIE MAJĄ cywila otrzymają 624zł i dokładnie tyle samo otrzymają osoby które MAJĄ cywila czy to 5 czy 15 lat !!!
Proszę o odpowiedź gdzie tu jest korzyść dla mnie jako posiadacza 15 lat z cywila??!!
Napisałem, że zaliczanie pracy z cywila w Służbie Więziennej jest bardziej korzystne jak np. w Policji. Nie odnoszę się do kwestii realizacji podwyżek. Bardzo proszę porównać sobie te dwa akty prawne.
Czy w porozumieniu z 2018 roku np. służb mundurowych podległych MSWiA strony ze wszystkim się zgodziły, czy również były napisane rozbieżności? Oczywiście, że były wpisane rozbieżności , a porozumienie podpisały wszystkie strony. Czemu Pan tego nie neguje?
Ja mam obiecane 500zł podwyżki. Jeśli chcą dać jeszcze cywila to proszę bardzo ale z innej puli. Czyli 500+ cywil. Jeśli dostanę tyle samo podwyżki co funkcjonariusz bez cywila idę prosto do sądu. Czas skończyć z warcholstwem CZSW i nieudolnością naszych związków zawodowych. Poczekamy i zobaczymy co będzie.