15-03-2022, 17:30
(15-03-2022, 14:51 )Administrator napisał(a):(15-03-2022, 13:32 )RANDOM napisał(a): Panie Administratorze proszę o wyjaśnienie w sprwie dodatku za wysługę taką sytuacji:
Nowy funkcjonariusz ma 3 lata służby i brak lat pracy w cywilu. Dostaje podwyżkę 208,00 zł. brutto do dodatku za stopień i 416,00 zł brutto do dodatku "modernizacyjnego".
W tej chwili ma 5% dodatku za wysługę czyli 141,00 zł. brutto.
Za 2 lata nabędzie uprawnień do kolejnych 5% dodatku za wysługę. Czy wówczas dostanie doliczone kolejne 141,00 zł brutto do wysługi, czy będzie miał przeniesione środki z dodatku modernizacyjnego i wklejone do wysługi?
Bardzo proszę z takimi pytaniami zwracać się do kadr, które są za te sprawy odpowiedzialne. Już mnie posądzano, że jestem rzecznikiem MS i CZSW, ponieważ próbowałem wyjaśnić propozycję, którą przedstawiła strona służbowa.
Nie ma co się obrażać i dziwić rozczarowanym tysiącom fszy którzy kolejny raz zostali oszukani Panie Administratorze. Co 5 lat każdy miał wzrost pensji z racji wysługi a wychodzi na to że np ja mając 14 lat za nie cały rok nie dostanę tych około 130zl do ręki bo przez cywila będę miał nie całe 19 lat, także oszustwo jak nic. Chyba że się mylę to proszę mnie poprawic. Jak dolicza cywila to czy jak będę miał samego sw 15 lat to dostanę te 120-150zl do ręki?