15-03-2022, 17:56
(15-03-2022, 11:49 )Oficer napisał(a):(14-03-2022, 19:34 )jtd napisał(a):(13-03-2022, 21:16 )szpaq napisał(a):Czekaj jak skazany skarge napisze. Wtedy cała machina rusza żeby personie odpowiedzieć.(13-03-2022, 11:00 )greg0026 napisał(a): Zapewne każdy kto ma 5,10,15 lat cywila wie doskonale ile powinniśmy dostać dodatku za wysługę lat, według zasad które obowiązują teraz, a ile będziemy dostawać jeśli propozycja Ministra przejdzie w tym kształcie. Już zaczyna się przerzucanie winy, okazuje się że minister Sprawiedliwości nie jest naszym pracodawcą a CZ robi to co im karze minister - szopka..
Niestety jesteśmy po raz kolejny okradani w biały dzień, myślałem że sposób przyznawania nagród świątecznych wyczerpał już poziom absurdów W CZSW, ale widać że była to tylko rozgrzewka. Teraz przygotowany jest kolejny gniot prawny, wszystko po to by na papierze wyglądało że postulaty zostały spełnione. Wydaje się że nad tym dokumentem musieli pracować fachowcy którzy opracowali POLSKI ŁAD.
Po tych zmianach szeregowy z miesięcznym stażem służby będzie mógł mieć dodatek wyższy od starszego oddziałowego z prawami emerytalnymi.
Już widzę motywację tych ludzi do dalszej służby.
Panowie związkowcy, to ostatni dzwonek do podjęcia stanowczych kroków w walce o lepsze jutro funkcjonariuszy SW.
Nie oczekujemy nic poza dopilnowaniem by zostało zrealizowane to co zostało nam obiecane 3 lata temu.
Myślę że czas słania pism i pisemek minął, czekamy na konkretne propozycje.
A pamietacie jak mówili że do 15 marca mają opracować propozycje odnośnie dodatku służbowego w celu m. in. zatrzymania doświadczonej kadry? To chyba we wtorek wypada... Ja pier...e już mi się rzygać chce na to wszystko co tu się odpier ..
KOLEDZY ZROZUMCIE ŻE NIE TERAZ W GŁOWIE RZĄDZĄCYM PIENIĄDZE DLA SŁUŻBY WIĘZIENNEJ, TERAZ TO NAM OKROJĄ PIENIĄDZE Z UWAGI NA OBECNĄ SYTUACJĘ POMOCOWĄ W KRAJU I POTRZEBĘ FINANSOWANIA WOJSKA. POPROSTU NIE JEST TO CZAS SŁUŻBY WIĘZIENNEJ. WOJNA OBOK TO PRIORYTET I TO ZROZUMCIE. TAK BYWA. I TAK BUDŻET PAŃSTWA JUŻ JEST WYCZERPANY. BAJO.
SW nigdy nie ma swojego czasu, zawsze robią z łaską wszystko co może wiązać się z korzyściamy dla nas. A zanim zaczną robić to pół roku gadają, że zaraz zaczną, potem jak chcą zacząć to coś im wypada, potem jak im się przypomni to zaczynają mówić że to wymaga ustaleń spotkań i wyliczeń, jak zbliża się termin który ustalili pół roku temu to zapominają że w ogóle mieli coś zrobić. Więc my im przypominamy na forum, wtedy związki im przypominają pismami a oni znajdują kolejną wymówkę i tak w kółko. Olewusy maja nas w dupie. Taka prawda. My rozliczymy ich chociażby w 2024 (finito ustawy emerytalnej) gdy pozostawimy ich bez doświadczonej kadry ale za to z oficerami z warszawskiej szkoły. Życzę im powodzenia, w sensie ministerstwu bardziej bo większość z uprawnieniami w tym pinokio ucieknie na wieczny odpoczynek od tego burdelu!