16-03-2022, 18:48
(16-03-2022, 9:39 )rafik78 napisał(a): W moim przypadku staż z cywila jest niekorzystny i wolałbym aby go nie naliczano (chociaż nie mogę), gdyż obecnie mam ponad 19 lat służby i trzy lata cywila, jeśli będzie policzony to wskoczę na 25% (+5%) wysługi którą sam sobie opłacę z dodatku modernizacyjnego, w przypadku braku cywila dostaje pełny dodatek modernizacyjny w kwocie 416 zł a w styczniu 2023 podwyżkę z tytuły 20 lat służby czyli plus 5%, gdy policzą cywil już tej podwyżki nie będzie, bo już sobie opłaciłem, więc jestem stratny, myślę że takich osób jest sporo. Jak widać jest to bubel prawny, co to znaczy "MOŻE składać się z części ustalonej zgodnie z zasadami realizacji podwyżki uposażeń funkcjonariuszy od 1 stycznia 2022 r." oraz "W przypadku ustalenia wysokości dodatku za wysługę lat w trybie określonym w § 2 ust. 2, dodatek służbowy ulega odpowiedniemu obniżeniu z części określonej w § 6 pkt 2." - czy ten przepis będzie działał również w przyszłości w trakcie zwiększania dodatku za wysługę?, takie nieprecyzyjne przepisy są nie do przyjęcia i ośmieszają projektodawcę.
Nie jesteś sam . Większość tak ma. Złodzieje z Min Sprawiedliwości i CZSW chcą nas okraść. Taki paradoks, Ci którzy mają bronić sprawiedliwości są zlodziejami