23-03-2022, 12:03
(23-03-2022, 8:28 )Funkcjonariusz11 napisał(a): Wiadomo już coś koledzy o pozwie. Dajcie znać bo piszę się na to.
Ja jestem po pierwszej rozmowie z prawnikiem i:
Umówiliśmy się na spotkanie (była rozmowa telefoniczna), wstępnie Pan powiedział ze nie za bardzo widział ten pomysł, ale jak się zaczął wczytywać w przesłane dokumenty, w tym te projekty, to faktycznie stwierdził ze coś jest na rzeczy.
W poniedziałek będę w kancelarii i wtedy mamy omówić sytuację, ryzyko i koszty.
Niestety na teraz jest pewna niechęć tej konkretnej kancelarii do pozwu zbiorowego - stwierdził ze proceduralnie cos nie pasuje - ale jednocześnie jeszcze tego nie wykluczył.
Nie wiem, co on na to, ale jeszcze zauważyłem ze §5 ust 3 naszego porozumienia z 2018 roku nie został zrealizowany ani w żaden sposób zmieniony Aneksem z 2021 a mowa o waloryzacji pensji od 2020 roku – tak jak i cywil miał być od 2020 a ma wejść w roku, którym będzie nowelizacja naszej ustawy, a tej jeszcze nikt nie widział! – Ja nie dostałem informacji żeby moja pensja była zwaloryzowana o jakiś wskaźnik i podrosła – a podwyżka, jaka była od tego czasu to nie waloryzacja. Zapytajcie naszych emerytów, co roku dostają pismo z informacją o zwaloryzowaniu emerytury i jej aktualnej wysokości.
Więc uważam, że warto na to też spojrzeć a jak się idzie do sadu to walić wszystkim, co się da.
Założyłem oddzielne konto pocztowe pozew.sw.22@gmail.com – propozycja jest moja taka by, kto chce wysłał info (wystarczy imię) ze chciałby się przyłączyć. Ja to sobie podliczę by jakoś zachęcić kancelarię.
Myślę, że łatwiej będzie przekonać kancelarię jak będzie jakaś konkretna ilość osób chętnych do przyłączenia się – i wiadomo, że z $$ też inaczej.
Oczywiście mile widziane jakieś dokumenty, które są na naszą korzyść a przeciw MnS i czsw, co ciekawego znajduje to też drukuje i do teczki także śmiało. Nikt za nas tego nie zrobi.