25-03-2022, 6:03
(24-03-2022, 13:27 )Marmurowy napisał(a):(24-03-2022, 7:22 )eeedek4 napisał(a): Czy ktoś zauważył,że nowy zastępca dyrektora generalnego ma LEDWIE 13 lat służby w SW !!!
Niech ktoś mi powie jak w 13 lat można awansować na ppłk.Przecież to jawna kpina w tej służbie.
Karierowicze mają się jak widać bardzo dobrze.Ale ta służba nisko już upadła.
Przecież tu nie chodzi o to, że ma 13 lat sluzby, a ile ma mieć 30 i wtedy powiecie, że jest stary i się nie nadaje? Chodzi o czas, gdzie wszyscy gadają o oszczędnościach, etatu są blokowane itd. a powołuje się kolejnego gościa o zarobkach 15k do czego? Co on będzie tam robił? Oddziałowy robi za 2, administracja lata w ochronie bo nie ma podobno pieniądzy na nadgodziny(w innych służbach płacą ile wzlezie) plus jawne oszustwo na podwyżce. Związki! Obudźcie się! Funkcjonariusze obudźcie się! L4 i koniec, kropka, ten cyrk musi stanąć. Wzywam Was przewodniczący zarządów terenowych, pokażcie, że macie jaja i zorganizujcie to, lub odejdźcie jeśli wam to nie po drodze.
Bardzo ważna kwestia to braki kadrowe!!! Pytałem nie raz i nie tylko ja, ilu fszy odeszło na zaopatrzenie emerytalne w 2022?a ilu zostało przyjetych??? U mnie są takie braki i nikogo nie przyjmują!!!