06-12-2018, 17:25
(05-12-2018, 11:12 )puszysty100 napisał(a): Funkcjonariuszki i Funkcjonariusze SW.
Nie zachwycajmy się nagrodami na Święta.To jest tylko usypianie Naszej czujności i odwlekanie w czasie problemu z rozdziałem wywalczonych pieniędzy na nasze podwyżki.Trzeba trzymać rękę na pulsie i obserwować co CZSW z Dyrektorem na czele ma zamiar zrobić z kwotą 655 zł.Mam stażu w Służbie Więziennej 27 lat.27 lat w Dziale Ochrony,27 lat w systemie zmianowym(4).Jak pamiętam zawsze Warszawa robiła problemy przy podziale kwot na podwyżki. Zawsze doły były niedoceniane.Mam pytanie do Dyrektora Generalnego SW,gdzie podziały się pieniądze przyznane na dodatek więzienny,gdzie są pieniądze jakie miałem przyznane na dodatek za sztuczne oświetlenie,gdzie są pieniądze zaoszczędzone po zlikwidowaniu naszych ośrodków wczasowych.kiedy wreszcie funkcjonariusze z bezpośrednim kontakcie z osadzonymi będą jakoś doceniani.
szanowny panie mam tyle samo lat służby jak pan,i pamiętam czasy jak kierownik na odprawie nie wstydził się podziału dodatku każdy wiedział co i dlaczego.Pamiętam czasy ,gdy był szacunek skazanych ale i młodego f-sza .Gdy się przyjmowałem miałem parę groszy dodatku ale wiedziałem że za parę lat będzie to wzrastało.A teraz najlepiej nowo przyjęty na kogutach 400 zł dodatku a oddziałowy z 100 osadzonymi 500 zł ,jaka jest motywacja awansowania,kto ma większą szansę wtopy.Ps co do innych działów szanujmy się każdy wie na jakie stanowiska został powołany