28-03-2022, 16:43
(28-03-2022, 8:26 )Prison_Officer napisał(a):Co? Ludzie którzy byli etatowymi dowódcami zmiany i po nieszczęsnej reformie polegającej na łączeniu jednostek zostali zdegradowani na stanowisko zastępcy. W wyniku tego nie dostali ostatniej podwyżki w całości, gdyż zachowano im uposażenie znowu mieliby być PO dowódcy zmiany? Żart.(27-03-2022, 16:08 )Roksanakonin napisał(a):(26-03-2022, 12:55 )Prison_Officer napisał(a):Uważasz to za awans. Ja uważam, że to była likwidacja stanowiska zastępcy i utworzenie w to miejsce dowódcy.(25-03-2022, 15:48 )Roksanakonin napisał(a):(25-03-2022, 7:47 )Prison_Officer napisał(a): Przestań siać propagandę.jesteś pewien że można podnieść dodatek służbowy funkcjonariuszowi, który nie jest już w służbie? Jeżeli tak to dlaczego zastępcom dowódców zmian na Oz powyżej 200 nie dali stanowiska dowódcy w grudniu 2021 kiedy przepisy na to pozwalały i teraz jak odeszli w styczniu 2022 na eme ze stanowiska zastępcy dowódcy to zostali porobieni
Jeśli na dzień 1 stycznia 2022 ktoś był czynnym f-szem, a obecnie jest emerytem/rencistą, to normalnie dostanie podwyżkę i zostanie mu doliczona do świadczeń emerytalnych lub rentowych.
Jestem pewien.
Gdyby kwestia podwyżek była uczciwie przygotowana to dostaliby ją z wypłatą styczniową kiedy jeszcze byli w czynnej służbie. Teraz zostanie im to przeliczone i wypłacone. Identycznie było z poprzednimi podwyżkami, emeryci którzy odeszli po 1 stycznia mieli przeliczone i wypłacone oraz na nowo przeliczoną emeryturę.
A to czemu zastępcy nie dostali dowódców to pytanie do dyrektora. To, że przepisy pozwalają to nie znaczy, że obligatoryjnie dyrektor musi awansować.
Nie wiem jak to formalnie wyglądało, z twojej wypowiedzi nie wynika wprost, że jakieś stanowiska były likwidowane. Moim zdaniem jeśli np. zostało zlikwidowane stanowisko z-cy dowódcy zmiany i na to miejsce utworzono stanowisko dowódcy zmiany to oczywiście cztery osoby powinny zostać awansowane na dowódcę (po jednym dowódcy na każdą zmianę). To wynika bezpośrednio z planu ochrony, który w takiej sytuacji musi zostać zmieniony, natomiast nie jest obowiązkowe awansowanie od razu, można np. dać PO, ale wtedy oczywiście pensja rośnie adekwatnie do stanowiska.