01-04-2022, 16:11
Ale najpierw będę miał stanowisko szeregowy a dopiero później ewentualnie chorazackie
(01-04-2022, 9:13 )Prison_Officer napisał(a):(30-03-2022, 14:55 )rado88 napisał(a): Czy ktoś powie mi czy warto pracować w SW jako młodszy instruktor w dziale łączności? Jestem już w takcie przyjęcia ale czytam wasze komentarze i pojawiają się wątpliwości... pozdrawiam
Jedni Ci powiedzą TAK, inni NIE.
Ja osobiście uważam, że "łącznościowiec" w SW ma spoko robotę. Niewielka ilość obowiązków, brak presji czasu w porównaniu z innymi działami, nie pracuje z osadzonymi, itp.
Jednak jeśli przyjmujesz się na to stanowisko to prawdopodobnie masz wiedzę i wykształcenie w tym kierunku (najprawdopodobniej również wiedzę informatyczną), a z taką wiedzą i wykształceniem w tej branży zdecydowanie więcej można zarobić w cywilu.
Jeśli chcesz 25 lat robić jedno i to samo za średnie pieniądze, ale pewne to TAK, jeśli masz dużą wiedzę i lubisz branżę to NIE.
Pamiętaj również, że nie będziesz też miał zbyt dużego pola manewru z dodatkową pracą, bo to jest stanowisko jednozmianowe (chyba, że fuchy po godzinach pracy). Ponadto zaznaczam, że "łącznościowiec" czyli instruktor jest stanowiskiem chorążackim, a nie oficerskim.