11-12-2018, 6:06
(06-12-2018, 15:27 )eeedek4 napisał(a): Co do świątecznej kasy, podziału kwoty 600zł i pisma dyrektora generalnego.
Przeczytajcie to pismo a szczególnie drugi akapit który mówi o doprecyzowaniu podziału kwoty 600zł.
Tego pisma nie zobaczyliście a mogą być w nim zawarte pewne odstępstwa od wypłaty kwoty 600zł na etat.Zawarte mogą być tam pewne informacje dotyczące osób przebywających powyżej 14 dni na zwolnieniu.Jeśli to prawda to może się okazać ,że wszyscy którzy byli na zwolnieniu L4 powyżej 14 dni mogą dostać mniejsze kwoty!!!
Nie wiem czy takie stwierdzenie nie jest przypadkiem karą ze strony CZSW za L4 w czasie strajku.
Obym się mylił i nie miał racji ale może tak właśnie się okazać.Być może ktoś ma informację bezpośrednio od dyrekcji swojego zakładu i mnie poprawi -mam taką nadzieję.
Myślę że tak właśnie jest, ponieważ w mojej jednostce, pierwotnie nagrody przyznano wszystkim tym którzy nie przekroczyli 14 dni zwolnienia. Jednak gdy podano konkretne kwoty i osoby ( od 1000 do 1600 brutto) to zaczęło się robić naprawdę nieprzyjemnie.
Tak więc nagrody w trybie iście ekspresowym zostały obcięte o ponad 300 zł i dostaną je również osoby które przebywały na zwolnieniach od 16 do 30 dni.
Czy to dobre posunięcie? osobiście myślę że tak, bo 14 dni zwolnienia może zdarzyć się nawet najbardziej sumiennemu funkcjonariuszowi, ponadto jest to, jak sama nazwa wskazuje, NAGRODA nie KARA. Jednak niesmak pozostaje bo każdy wiedział już ile i kiedy ma dostać i nagle dowiaduje się że nic z tego. Ktoś się chyba za bardzo pośpieszył i w efekcie końcowym ,nagroda ta znowu udowodniła wielu funkcjonariuszom ,że w tej służbie nie warto się starać.
Jeśli w taki sposób ma odbywać się wprowadzanie podwyżek to szykuje się nam niezły cyrk...