07-04-2022, 22:29
(07-04-2022, 13:25 )JeszczeTrochę napisał(a):(06-04-2022, 22:48 )Szczęśliwy Op napisał(a):Do szczęśliwy op. Początkowo miałem napisać coś więcej ale jak mówią rusz gówno to będzie śmierdzieć. Tak więc zapytam tylko czy z tobą jest wszystko w porządku? Może trzeba udać się do specjalisty jakieś proszki przepisze. Mówisz że ludzie to są pazerni? A może walczą o swoje. Wypieli się na nas przełożeni, minister a związki udają że coś robią. Wątpię żebyś miał więcej stażu niż oranżada gwarancji więc nakreślę ci w najprostszy sposób jaki tylko można. Nie po to tyle lat się walczyli o uznanie mam cywila żeby teraz nas oszukiwano. Dostałeś podwyżkę również dzięki nam funkcjonariusz. Ty dostałeś zapewne 500 zł na rękę a może nawet więcej bo znam przypadki że f-sze z 3 letnim stażu przy dzisiejszym wyrównaniu dostali po 560 zł na rękę. A moi koledzy nawet że starszej większym odemnie dostali po 360 bo między styczniem a marcem wskoczyła im wysługa. Ja sam dostałem 500 ale moje kolejne 5% poszło się je...ć bo właśnie zostało mi wciągnięte w podwyżkę. Tak więc niepier...l głupot i nie nazywaj chłopaków i dziewczyn biedakami i sprzedawczykami. Tacy ludzie jak ty pewnie mają wielkie poparcie w plecaku i awansują za wybitne osiągnięcia w pracy penitencjarnej. W ciągu roku że dwa stopnie do góry itp. Rzadko udzielam się na forum bo mi się poprosi nie chce ale takiego błazna to dawno nie widziałem. Piszesz o rzeczach o których najwidoczniej nie masz pojęcia, mieszkasz pewnie z rodzicami chodzisz w rurkach nie wiesz co to utrzymanie rodziny. Mamusia da jeść tatuś zasponsoruje paliwko no czego więcej ci trzeba. Mam nadzieję że to OP w nicku to nie opolskie bo przez takich jak ty wstydzę przyznać się skąd pochodzę. Mam tylko nadzieję że kiedyś zrozumiesz o co chodzi w tej służbie. Nie życzę ci tego ale jak kiedyś na peronce napluje ci jakiś bandyta w twarz albo da po pysku to załapiesz. Obudź się chłopaku i pomyśl co tu piszesz. Prawda jest taka że tysiące f-szy zostało oszukanych na podwyżce jak również nasi koledzy i koleżanki pełniący służebny jako cywile. Pomyśl doucz się i dopiero później się wypowiadaj. Nikt całe życie za rączkę prowadził cię nie będzie. Szkoda że Golina tyle lat już nie działa dostał by jeden z drugim po pi.... (Bez urazy koleżanki) to by szanował siebie i innych. Pozdrawiam koleżanki i kolegów z tej niewdzięcznej formacji, a ty szczęśliwy obudź się(06-04-2022, 14:04 )Funkcjonariusz11 napisał(a):Nie ma co dyskutować z BIEDĄ haha przecież im wiecznie mało za złotówkę sprzedali by najbliższego z rodziny, większych pazernych chłopków jak na tym forum nie ma na świecie.(05-04-2022, 22:48 )SuperMan napisał(a):(05-04-2022, 18:39 )Garfild napisał(a): Ludzie,przestańcie w końcu tak narzekać.Cieszmy się,że mamy pracę.A jak komuś tak źle,to w Biedrze są jeszcze wolne wakaty.
A Ty co.. do Biedry z Zabki sie nie dostales i do SW przyczlapales.. Kumasz?
Jak Ci się tu podoba to siedź cicho i się nie odzywam. Dla Twojej wiadomości, wypłata w Biedronce nie jest taka zła i stresu mniej.
Zgadzam się z przedmówcaą w 100%. Każdy walczy o swoje i o godną wypłatę, a ta niestety nie jest adekwatna do obowiązków wykonywanych. Pamiętajmy, że pracujemy z przestępcami i to, że jeden oddziałowy w oddziale mieszkalnym potrafi ogarnąć 50, 70 lub więcej osadzonych świadczy o jego inteligencji i wyrobieniu sobie szacunku. Na takich pracowników nie powinno się oszczędzać, a niestety w tej chwili jesteśmy tylko oszukiwani i to przez ministerstwo które ma w nazwie sprawiedliwość. Nie jest tu bez winy związek zawodowy który niestety nie poradził sobie z tym zadaniem jak i z wieloma innymi. W takim wypadku powinien cały zarząd podać się do dymysji i wybrać nowy.