08-04-2022, 12:10
(08-04-2022, 0:28 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):(07-04-2022, 11:04 )grzyb napisał(a): dzwoniłem do RPO, nie trzeba masowo zgłaszać tego samego problemu, Pani stwierdziła ze wszystko czytaja i wystarczy jedna wiadomość.
generanie napisałem do nich, zobaczymy czy cokolwiek ktos odpisze
zanim kliknalem mam odp automatyczna - tak jak by ktos nie wierzyl
Szanowny Panie / Szanowna Pani,
uprzejmie potwierdzamy otrzymanie wiadomości. Kierując pismo do Rzecznika Praw Obywatelskich (RPO) należy pamiętać, że:
- wniosek, zgodnie z art. 10 ustawy z dnia 15 lipca 1987 r. o Rzeczniku Praw Obywatelskich (Dz. U. z 2020 r. poz. 627) wolny jest od opłat, nie wymaga zachowania szczególnej formy, lecz powinien zawierać: oznaczenie wnioskodawcy oraz osoby, której wolności i praw sprawa dotyczy, a także określać przedmiot sprawy. Brak tych danych uniemożliwi zarejestrowanie sprawy w systemie i zawiadomienie wnioskodawcy o sposobie postępowania z wnioskiem. W związku z tym uprzejmie prosimy o sprawdzenie, czy pismo zawiera następujące dane adresowe: imię, nazwisko, nazwę ulicy, numer domu, numer mieszkania, kod pocztowy i nazwę miejscowości. W przypadku stwierdzenia takiego braku, prosimy o nadesłanie danych w kolejnym e- mailu;
- petycja, zgodnie z art. 4 ust. 2 ustawy z dnia 11 lipca 2014 r. o petycjach (Dz. U. z 2018 r. poz. 870) powinna zawierać co najmniej oznaczenie podmiotu wnoszącego petycję, miejsce zamieszkania albo siedziby podmiotu wnoszącego petycję oraz adres do korespondencji. Bez podania tych danych petycja nie może zostać rozpatrzona;
- wniosek o udostępnienie informacji publicznych, zgodnie z ustawą z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. z 2019 r. poz. 1429 z późn. zm.) nie wymaga podania danych osobowych, lecz dla udostępnienia informacji jest niezbędne i związane ze sposobem przekazania informacji wskazanym przez wnioskodawcę, np. poprzez przekazanie adresu email.
no chyba nie sądziłeś, że Pani z RPO, która być może na pisma odpisuje, albo przyjmuje wpływającą korespondencję odpowie, że niech piszą wszyscyprzypuszczam, że wolą odpowiedzieć na jedno piso niż na 5 tysięcy pism.. nie wiem czy się ze mną zgodzisz....
HHHHHHHEEEEEEEEEEEEEE, co za ludzie !!!!!!!!!