10-04-2022, 13:03
(09-04-2022, 20:12 )konradissimus napisał(a):(09-04-2022, 12:14 )Szczęśliwy napisał(a):(07-04-2022, 22:29 )Funkcjonariusz11 napisał(a):Do Jeszcze Trochę... Nie będę się rozpisywał bo szkoda z takim jak ty cokolwiek pisać, nie trafiłeś z niczym jedynie z Op. Jedno chcę podkreślić wszystkich nigdy się nie zadowoli ale tak jak nasze środowisko narzeka to Szok cytuje... i weź sobie to wbij do głowy.... GISW nic nie robi tylko ćwiczą (nawet byś się tam nie dostał jesteś podejrzewam za cienki), administracja pije kawę i widzą skazanego jak sprząta ( niestety nie wszyscy się nadają na takie stanowiska z papierami nie jest łatwa praca i niejeden z admini może zastąpić kogoś w ochronie) popytaj ludzi w cywilu kiedy widzieli jakąś podwyżkę lub premie jak masz w ogóle z kim porozmawiać, to że jesteśmy traktowani trochę inaczej niż Policja to wiem ale na pensje nie ma co narzekać. Rozmawiam z innymi i wierz że tak jak tutaj nie skomlą człowieku i pamiętaj zawsze możesz sobie polepszyć i pracę zmienić. Dużo wartościowych ludzi jest w służbie więc Pozdrawiam. Na marginesie może właśnie to ja cie uczyłem ŚPB. Więc ogarnij się malolacie.(07-04-2022, 13:25 )JeszczeTrochę napisał(a):(06-04-2022, 22:48 )Szczęśliwy Op napisał(a): Nie ma co dyskutować z BIEDĄ haha przecież im wiecznie mało za złotówkę sprzedali by najbliższego z rodziny, większych pazernych chłopków jak na tym forum nie ma na świecie.Do szczęśliwy op. Początkowo miałem napisać coś więcej ale jak mówią rusz gówno to będzie śmierdzieć. Tak więc zapytam tylko czy z tobą jest wszystko w porządku? Może trzeba udać się do specjalisty jakieś proszki przepisze. Mówisz że ludzie to są pazerni? A może walczą o swoje. Wypieli się na nas przełożeni, minister a związki udają że coś robią. Wątpię żebyś miał więcej stażu niż oranżada gwarancji więc nakreślę ci w najprostszy sposób jaki tylko można. Nie po to tyle lat się walczyli o uznanie mam cywila żeby teraz nas oszukiwano. Dostałeś podwyżkę również dzięki nam funkcjonariusz. Ty dostałeś zapewne 500 zł na rękę a może nawet więcej bo znam przypadki że f-sze z 3 letnim stażu przy dzisiejszym wyrównaniu dostali po 560 zł na rękę. A moi koledzy nawet że starszej większym odemnie dostali po 360 bo między styczniem a marcem wskoczyła im wysługa. Ja sam dostałem 500 ale moje kolejne 5% poszło się je...ć bo właśnie zostało mi wciągnięte w podwyżkę. Tak więc niepier...l głupot i nie nazywaj chłopaków i dziewczyn biedakami i sprzedawczykami. Tacy ludzie jak ty pewnie mają wielkie poparcie w plecaku i awansują za wybitne osiągnięcia w pracy penitencjarnej. W ciągu roku że dwa stopnie do góry itp. Rzadko udzielam się na forum bo mi się poprosi nie chce ale takiego błazna to dawno nie widziałem. Piszesz o rzeczach o których najwidoczniej nie masz pojęcia, mieszkasz pewnie z rodzicami chodzisz w rurkach nie wiesz co to utrzymanie rodziny. Mamusia da jeść tatuś zasponsoruje paliwko no czego więcej ci trzeba. Mam nadzieję że to OP w nicku to nie opolskie bo przez takich jak ty wstydzę przyznać się skąd pochodzę. Mam tylko nadzieję że kiedyś zrozumiesz o co chodzi w tej służbie. Nie życzę ci tego ale jak kiedyś na peronce napluje ci jakiś bandyta w twarz albo da po pysku to załapiesz. Obudź się chłopaku i pomyśl co tu piszesz. Prawda jest taka że tysiące f-szy zostało oszukanych na podwyżce jak również nasi koledzy i koleżanki pełniący służebny jako cywile. Pomyśl doucz się i dopiero później się wypowiadaj. Nikt całe życie za rączkę prowadził cię nie będzie. Szkoda że Golina tyle lat już nie działa dostał by jeden z drugim po pi.... (Bez urazy koleżanki) to by szanował siebie i innych. Pozdrawiam koleżanki i kolegów z tej niewdzięcznej formacji, a ty szczęśliwy obudź się
Zgadzam się z przedmówcaą w 100%. Każdy walczy o swoje i o godną wypłatę, a ta niestety nie jest adekwatna do obowiązków wykonywanych. Pamiętajmy, że pracujemy z przestępcami i to, że jeden oddziałowy w oddziale mieszkalnym potrafi ogarnąć 50, 70 lub więcej osadzonych świadczy o jego inteligencji i wyrobieniu sobie szacunku. Na takich pracowników nie powinno się oszczędzać, a niestety w tej chwili jesteśmy tylko oszukiwani i to przez ministerstwo które ma w nazwie sprawiedliwość. Nie jest tu bez winy związek zawodowy który niestety nie poradził sobie z tym zadaniem jak i z wieloma innymi. W takim wypadku powinien cały zarząd podać się do dymysji i wybrać nowy.
Mnie rozbawiłeś z podwyżkami w cywilu. Widać, że pojęcie masz żadne. Akurat rozmawiałem dziś z jedna osobą która pracuje właśnie w cywilu i powiedziała, ze teraz nie nadążają z aneksowaniem umów bo podwyżka praktycznie co dwa tygodnie i pensje akurat mamy żałosne.
Nie przejmuj się wpisami takich osobników bo to są ludzie którzy albo nigdy nie pracowali w cywilu albo zielone ludziki z nieudolnego w zarządzaniu instytucją jaką jest SW dyrekcją generalną. Nikt by nie uciekał na emeryturę gdyby w cywilu ładnie nie płacili. Sam idę z tej służby bo już nie spełnia moich wymogów i idę do pracy w cywilu.